Antena Meniu Search
x

Carantină inexplicabilă la Phenian. Nord-coreenii au primit ordin să rămână în case

Locuitorii din capitala nord-coreeană, Phenian, au primit în mod inexplicabil ordinul să se întoarcă acasă, marţi după-amiază, au declarat mai multe surse pentru agenţia de presă locală NK News. Unele surse susţin că ordinul se referă la o ”carantină totală la nivel naţional”, iar altele subliniază că este vorba despre ”o problemă naţională” nespecificată.

de Redactia Observator

la 11.05.2022, 11:37

Carantină inexplicabilă la Phenian. Nord-coreenii au primit ordin să rămână în case
Carantină inexplicabilă la Phenian. Nord-coreenii au primit ordin să rămână în case - Profimedia Images

Potrivit unei surse, locuitorii Phenianului s-au grăbit să ajungă acasă după ce a fost emis ordinul respectiv. Cozi lungi de oameni aşteptau la staţiile de autobuz din capitală marţi după-amiază, iar alţii s-au grăbit să ajungă acasă pe jos.

Se pare că autorităţile nord-coreene au instruit cetăţenii să nu iasă în afara clădirilor şi nu au precizat când va fi anulat ordinul, a mai spus o sursă.

Potrivit NK News, ordinul a fost probabil emis la nivel naţional, deşi unii oameni au continuat activităţile agricole în apropiere de frontiera inter-coreeană, lângă Paju, marţi, în jurul orei locale 17.00.

Acest presupus ordin de carantină vine la câteva săptămâni după ce Coreea de Nord şi China au suspendat comerţul pe cale terestră în urma unei creşteri a cazurilor de COVID-19 în Liaoning şi provincia Jilin, care se învecinează cu statul Coreea de Nord.

Pe acelaşi subiect

Astfel de decizii nu sunt neobișnuite la Phenian

Cu toate acestea, un diplomat străin care a lucrat la Phenian a declarat pentru NK News că ordinul pe termen scurt de a rămâne în interior nu este neobişnuit, acestea fiind emise chiar şi înainte de pandemia de COVID-19.

Un alt ordin emis de autorităţi care stipula ca locuitorii să stea în spaţii închise a fost emis săptămâna trecută, dar surse din Phenian au declarat pentru NK News că ordinul se referea la niveluri severe de particule în aer, denumite în mod obişnuit ”praf galben”.

NK News a informat anterior că locuitorii capitalei au fost instruiţi în repetare rânduri să rămână în case din cauza temerilor cu privire la răspândirea coronavirusului prin furtunile de praf venite de peste mări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Carantină inexplicabilă la Phenian. Nord-coreenii au primit ordin să rămână în case