Antena Meniu Search
x

”Influencerul" Lui Dumnezeu a fost beatificat de Biserica Catolică. Carlo Acutis, răpus de leucemie la 15 ani

Carlo Acutis, adolescentul italian răpus de leucemie acum 14 ani, a fost beatificat de Biserica Catolică în orașul Assisi, unde este înmormântat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.10.2020, 10:03

  • Carlo Acutis avea 15 ani când a murit răpus de leucemie.
  • Ceremonia beatificării este o etapă premergătoare sanctificării în Biserica Catolică.

Carlo Acutis, supranumit "influencerul" Lui Dumnezeu după numeroasele sale acțiuni caritabile, avea 15 ani când a murit de leucemie.

La ceremonia de beatificare din Bazilica Sfântul Francisc de Assisi a fost dezvăluit un portret al lui Acutis, în care adolescentul apare zâmbitor, îmbrăcat cu un tricou roșu și înconjurat de lumină.

Cardinalul Agostino Vallini, delegatul papal pentru bazilicele din Assisi, i-a sărutat pe părinții băiatului, Andrea Acutis și Antonia Salzano, după ce a citit proclamația decretată de Papa Francisc, scrie euronews.com.

Mama lui Carlo Acutis, Antonia Salzano, a fost sărutata de cardinalul Agostino Vallini, delegatul papal pentru bazilicele din Assisi

„Carlo a folosit internetul în slujba Evangheliei, pentru a ajunge la cât mai mulți oameni posibil”, a spus cardinalul, adăugând că adolescentul a văzut internetul ca un pe un loc în care trebuie să rămânem responsabili, fără să devenim ”sclavi”.

Tatăl lui Carlo Acutis, Andrea Acutis, a fost sărutat de cardinalul Agostino Vallini, delegatul papal pentru bazilicele din Assisi

Carlo Acutis i-a ajutat pe preoti sa realizeze site-uri de internet pentru parohiile lor și a creat o expozitie online despre miracolele religioase din lume.

In 2019, Papa Francisc l-a mentionat drept model pentru generatiile mai tinere care sunt expuse riscului de "egoism, izolare si placeri trecatoare" odata cu expunerea la lumea digitala.

Carlo Acutis s-a născut la Londra pe 3 mai 1991, din părinți italieni, și s-a mutat la Milano în copilărie. De când era copil mic, el a arătat o puternică devoțiune religioasă care i-a surprins chiar și pe părinții lui.

După ce a murit, în 2006, inima adolescentului a fost păstrată ca relicvă și așezată lângă altarul unei biserici.

Ceremonia beatificării este o etapă premergătoare sanctificării în Biserica Catolică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » ”Influencerul" Lui Dumnezeu a fost beatificat de Biserica Catolică. Carlo Acutis, răpus de leucemie la 15 ani