Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cărțile Harry Potter, un pericol pentru elevi, consideră o şcoală catolică din Statele Unite

O şcoală catolică din Statele Unite a luat o decizie care aduce aminte de vremurile Inchiziţiei. A retras din biblioteca sa toate cărţile din seria Harry Potter. Motivul? Lectura poate duce la invocarea spiritelor rele.

de Redactia Observator

la 03.09.2019 , 17:26

O şcoală catolică din Statele Unite a luat o decizie care aduce aminte de vremurile Inchiziţiei. A retras din biblioteca sa toate cărţile din seria Harry Potter. Motivul? Lectura poate duce la invocarea spiritelor rele. Cel puţin asta susţine pastorul instituţiei din Tennessee.

Seria filmelor Harry Potter s-a bucurat de un succes răsunător în rândul publicului. La fel au făcut-o însă şi cărţile lui J.K Rowling care relatează aventurile micului vrăjitor de la Hogwards.

Peste 500 de milioane de exemplare s-au vândut în lumea întreagă timp de 22 de ani.

Vezi și

Cu toate acestea nu toată lumea o şcoală din catolică din Nashville a decis să retragă toate volumele Harry Potter din biblioteca sa. Decizia a fost luată chiar de pastorul instituţiei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pastorul susţine că s-a consultat cu mai mulţi exorcişti din Statele Unite şi Italia care i-au recomandat să scape de cărţile cu Harry Potter. Cu toate acestea, romanele ar continua să existe în alte biblioteci ale instituţiei.

Cazul nu este însă unul nou. Cărţile Harry Potter au fost interzise în mai multe şcoli din Statele Unite şi Marea Britanie pe motiv că promovează magia neagră şi satanismul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Cărțile Harry Potter, un pericol pentru elevi, consideră o şcoală catolică din Statele Unite