Cărțile Harry Potter, un pericol pentru elevi, consideră o şcoală catolică din Statele Unite

Publicat: 03.09.2019, 17:08.
Actualizat: 03.09.2019, 17:26

O şcoală catolică din Statele Unite a luat o decizie care aduce aminte de vremurile Inchiziţiei. A retras din biblioteca sa toate cărţile din seria Harry Potter. Motivul? Lectura poate duce la invocarea spiritelor rele.

O şcoală catolică din Statele Unite a luat o decizie care aduce aminte de vremurile Inchiziţiei. A retras din biblioteca sa toate cărţile din seria Harry Potter. Motivul? Lectura poate duce la invocarea spiritelor rele. Cel puţin asta susţine pastorul instituţiei din Tennessee.

Seria filmelor Harry Potter s-a bucurat de un succes răsunător în rândul publicului. La fel au făcut-o însă şi cărţile lui J.K Rowling care relatează aventurile micului vrăjitor de la Hogwards.

Peste 500 de milioane de exemplare s-au vândut în lumea întreagă timp de 22 de ani.

Cu toate acestea nu toată lumea o şcoală din catolică din Nashville a decis să retragă toate volumele Harry Potter din biblioteca sa. Decizia a fost luată chiar de pastorul instituţiei.

Dan Reehil, pastorul şcolii catolice: Blestemele şi vrăjile din aceste cărţi sunt reale iar când sunt citite de o fiinţă umană riscă să invoce spiritele rele în prezenţa celui care le citeşte.

Pastorul susţine că s-a consultat cu mai mulţi exorcişti din Statele Unite şi Italia care i-au recomandat să scape de cărţile cu Harry Potter. Cu toate acestea, romanele ar continua să existe în alte biblioteci ale instituţiei.

Cazul nu este însă unul nou. Cărţile Harry Potter au fost interzise în mai multe şcoli din Statele Unite şi Marea Britanie pe motiv că promovează magia neagră şi satanismul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.