Antena Meniu Search
x

Casa Albă: Joe Biden nu regretă faptul că l-a numit pe Vladimir Putin ''criminal'': "Preşedintele a dat un răspuns direct la o întrebare directă"

Preşedinţia SUA: Joe Biden nu regretă afirmaţiile despre Vladimir Putin, pe care l-a catalogat drept "criminal". "Preşedintele a dat un răspuns direct la o întrebare directă". În contextul crizei, Rusia şi-a retras pentru consultări ambasadorul din Statele Unite.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 18.03.2021, 21:37

Casa Albă: Joe Biden nu regretă faptul că l-a numit pe Vladimir Putin ''criminal''
Joe Biden şi Vladimir Putin - Profimedia Images
  • Joe Biden a afirmat că Putin va plăti preţul implicării în alegerile prezidenţiale din SUA
  • Declaraţia a venit în urma raportului pus la dispoziţie de serviciile americane

Preşedintele SUA, Joe Biden, nu regretă afirmaţiile despre omologul său din Rusia, Vladimir Putin, a anunţat joi seară Casa Albă, subliniind că liderul de la Washington vrea continuarea cooperării cu Rusia în domenii de interes comun.

''Preşedintele Biden şi preşedintele Putin sigur că au perspective diferite asupra propriilor ţări şi asupra modului de asumare a angajamentelor pe plan mondial, dar sunt de acord asupra unui lucru: trebuie să continue să caute modalităţi de a coopera. (...) Sunt domenii de interes reciproc, Noul Tratat START, care tocmai a fost prelungit cu cinci ani, acesta este un exemplu, de asemenea, Rusia este membră a grupului 5+1, în contextul eforturilor de a opri Iranul să dezvolte arme nucleare. Sunt convinsă că putem continua să găsim modalităţi de cooperare în domenii de interes naţional reciproc, dar preşedintele nu va da înapoi atunci când are preocupări, fie prin cuvinte, fie prin acţiuni'', a declarat joi seară Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Întrebată explicit dacă preşedintele american regretă că l-a catalogat pe Vladimir Putin ''criminal'', Jen Psaki a răspuns: ''Nu, preşedintele a dat un răspuns direct la o întrebare directă''.

Putin ''va plăti'' preţul implicării în alegerile prezidenţiale 

Preşedintele SUA, Joe Biden, a avertizat că liderul de la Kremlin ''va plăti'' pentru ingerinţele în scrutinul prezidenţial din 2020. Acesta a comentat, în cadrul unui interviu acordat ABC News, concluziile unui raport al serviciilor de informaţii americane privind ingerinţele electorale străine. Raportul concluzionează că Rusia şi Iranul au încercat să influenţeze rezultatul alegerilor din SUA. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este suspectat că a monitorizat eforturile în scopul ''denigrării'' lui Biden în campania electorală prezidenţială din 2020.

Jurnalistul ABC News George Stephanopoulos l-a întrebat în interviu pe Joseph Biden dacă îl consideră ''criminal'' pe Vladimir Putin. Preşedintele SUA a răspuns: ''Da''. Ca reacţie, Administraţia de la Moscova a anunţat, miercuri seară, că a decis retragerea pentru consultări a ambasadorului rus din Statele Unite, după declaraţiile preşedintelui american.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Casa Albă: Joe Biden nu regretă faptul că l-a numit pe Vladimir Putin ''criminal'': "Preşedintele a dat un răspuns direct la o întrebare directă"