Antena Meniu Search
x

Casa Albă, reacție oficială după raportul care acuză China de răspândirea Covid-19: Nu a existat o concluzie definitivă

Diferitele agenții ale guvernului american încă nu au ajuns la un consens cu privire la modul în care a început pandemia de coronavirus, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, reporterilor luni, în ciuda știrilor recente care indicau faptul că Departamentul Energiei (DOE) a concluzionat că virusul cel mai probabil a scăpat dintr-un laborator din China, notează Politico.

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 17:25

Casa Albă, reacție oficială după raportul care acuză China de răspândirea Covid-19: "Nu există un consens încă cu privire la modul exact în care a început pademia" - Profimedia

Diferitele agenții ale guvernului american încă nu au ajuns la un consens cu privire la modul în care a început pandemia de coronavirus, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, reporterilor luni, în ciuda știrilor recente care indicau faptul că Departamentul Energiei (DOE) a concluzionat că virusul cel mai probabil a scăpat dintr-un laborator din China.

"Comunitatea de informații și restul guvernului încă analizează acest lucru", a spus Kirby. "Președintele președintele își dorește să știe adevărul."

Wall Street Journal a transmis recent că departamentul a ajuns la o concluzie preliminară pe tema originilor pandemiei, susținând teoria patogenilor scăpați dintr-un laborator, într-o informare confidențială trimisă Casei Albe și membrilor Congresului. Kirby nu a confirmat sau a negat raportul, spunând că nu va vorbi pe această temă înainte ca ancheta guvernului american să ajungă la o concluzie.

Raportul reaprinde unele controverse

Pe acelaşi subiect

Anunțul DOE a confirmat suspiciunile anumitor voci din societatea americană care au susținut, fără dovezi, că oficialii federali au acoperit originile virusului care a ucis mai mult de un milion de persoane în SUA. Alte agenții au declarat că dovezile indică faptul că virusul a apărut în mod natural în China înainte de a fi transmis la oameni. Doi republicani care conduc ancheta Camerei Reprezentanților privind Covid-19 au cerut luni Departamentului pentru Energie, Departamentului de Stat și FBI să furnizeze documente legate de această situație.

"Descoperirea adevărului despre originile Covid-19 este vitală pentru securitatea națională a SUA, esențială pentru prevenirea viitoarelor pandemii și va aduce o oarecare alinare familiilor celor care au murit în timpul pandemiei", a scris James Comer, președintele Consiliului de supraveghere al Camerei Reprezentanților.

Reprezentanții DOE au refuzat să comenteze informațiile apărute în spațiul public și au transmis că: "Departamentul Energiei continuă să sprijine activitatea minuțioasă, atentă și obiectivă a profesioniștilor noștri din domeniul informațiilor în investigarea originilor COVID-19, așa cum a ordonat președintele."

Ancheta este un efort guvernamental comun și nu este condusă de o agenție anume, a spus Kirby. El a adăugat că președintele Joe Biden a fost informat în mod regulat cu privire la descoperirile făcute pe parcurs.

"Președintele a făcut din încercarea de a găsi originea Covid-19 o prioritate atunci când și-a preluat funcția și coordonează efort guvernamental complet pentru a face acest lucru", a declarat Kirby în cursul unei briefing de presă luni la Casa Albă. "Nu există un consens în guvernul SUA în acest moment cu privire la modul exact în care a început pandemia".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Casa Albă, reacție oficială după raportul care acuză China de răspândirea Covid-19: Nu a existat o concluzie definitivă