Antena Meniu Search
x

Video Casa familiei lui Elnaz Rekabi, sportiva iraniană care a concurat fără hijab, a fost demolată de autorităţi. "Dacă trăieşti în această ţară, acesta este rezultatul"

Casa familiei sportivei Elnaz Rekabi, care a atras luna trecută atenţia lumii asupra sa pentru că a concurat fără hijab, a fost demolată, relatează IranWire. În imaginile postate pe social media se văd clădirea distrusă şi medaliile sportivei, iar fratele lui Rekabi, Davood, apare plângând. Şi Davood Rekabi este sportiv medaliat la escaladă. Alpinista iraniană, care a renunțat la hijab în timpul unei competiții din Coreea de Sud, a devenit un nou simbol al protestelor din Iran. Ulterior concursului, aceasta a explicat pe Instagram că hijabul “i-a căzut din neatenție”.

de Redactia Observator

la 03.12.2022, 11:35

Casa familiei lui Elnaz Rekabi, sportiva iraniană care a concurat fără hijab, a fost demolată de autorităţi
Casa familiei lui Elnaz Rekabi, sportiva iraniană care a concurat fără hijab, a fost demolată de autorităţi - Twitter

Potrivit news.ro, Rekabi a concurat cu capul descoperit la o competiţie de escaladă în octombrie, în Coreea de Sud. Sportiva a procedat astfel în contextul protestelor din Iran declanşate de moartea Mahsei Amini. Amini, o tânără de 22 de ani, a murit în arest după ce a fost reţinută de poliţia iraniană a moravurilor pe motiv că nu a respectat codul vestimentar conservator al ţării.

Unii protestatari iranieni au considerat-o pe Rekabi un simbol al revoltelor din ţară. Însă grupuri de apărare a drepturilor omului şi-au manifestat temerile cu privire la siguranţa sportivei la revenirea la Teheran.

Fratele sportivei apare plângând într-un videoclip postat pe Twitter

În imaginile postate în social media se văd clădirea distrusă şi medaliile sportivei, iar fratele lui Rekabi, Davood, apare plângând. Şi Davood Rekabi este sportiv medaliat la escaladă.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

“Dacă trăieşti în această ţară, acesta este rezultatul. Un sportiv campion al ţării, cu kilograme de medalii obţinute pentru ţară. A muncit mult pentru a-şi face ţara mândră. Au folosit un spray lacrimogen împotriva lui, au demolat casa şi au plecat. Ce mai pot spune?”, explică un bărbat care a filmat imaginile cu casa demolată.

Imaginile cu Elnaz Rekabi concurând la Seul fără hijab au devenit virale în social media şi au apărut pe prima pagină a mai multor jurnale internaţionale. La revenirea în Iran, sportiva a fost primită ca o eroină la aeroport. Ea a scris ulterior, pe Instagram, că este recunoscătoare pentru toată susţinerea primită. Ea a sugerat însă că a concurat fără hijab “accidental”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Casa familiei lui Elnaz Rekabi, sportiva iraniană care a concurat fără hijab, a fost demolată de autorităţi. "Dacă trăieşti în această ţară, acesta este rezultatul"