Antena Meniu Search
x

Cascadorie in numele lui Mandela: Un african a zburat legat de 160 de baloane

Un cascador a zburat, suspendat de 160 de baloane cu heliu, deasupra inchisorii in care a stat aproape doua decenii Nelson Mandela, ca sa adune bani pentru un spital care va purta numele liderului sud-african. Putin a lipsit sa-si piarda viata, dar echipele de interventie l-au salvat la timp.

Vezi și

In timp ce Nelson Mandela se lupta cu o puternica infectie pulmonara, intr-un spital din Pretoria, societatea civila a dus propria lupta pentru a finanta un spital de copii in onoarea fostului lider sud-african.

Un cascador a zburat deasupra insulei Robben, legat de 160 de baloane cu heliu. Aici, Nelson Mandela a fost incarcerat timp de 18 de ani, pentru lupta sa impotriva Apartheidului. Vantul puternic, insa, i-a pus in pericol viata. Pentru ca se ridica prea rapid in aer, barbatul a fost nevoit sa sparga cateva baloane.

Echipajele de interventie au fost trimise in ajutorul cascadorului, care a continuat sa sparga baloanele de care era legat, pana cand a ajuns la numai doi metri deasupra apei.

La scurt timp dupa cascadorie, Nelson Mandela a fost externat. Vestea le-a adus zambetul pe buze sud-africanilor.

Nelson Mandela a mai fost spitalizat pentru o infectie pulmonara in ianuarie 2011, iar anul trecut, in decembrie, a fost internat pentru 18 zile. Atunci, medicii l-au operat de calculi biliari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cascadorie in numele lui Mandela: Un african a zburat legat de 160 de baloane