Antena Meniu Search
x

Casele de lux ale oligarhilor ruși sancţionaţi ar putea găzdui refugiaţi ucraineni. Posibilitatea, analizată în Marea Britanie

Marea Britanie analizează dacă poate folosi în scopuri umanitare proprietăţile deţinute de oligarhii ruşi sancţionaţi în ţară, a afirmat, duminică, ministrul britanic pentru locuinţe, comunităţi şi administraţia locală, Michael Gove, conform Reuters.

de Redactia Observator

la 13.03.2022, 13:50

Mulţi oligarhi ruşi sancţionaţi de UK deţin proprietăţi de lux în ţară
Mulţi oligarhi ruşi sancţionaţi de UK deţin proprietăţi de lux în ţară - Profimedia

”Vreau să explorez o opţiune care ne-ar permite să folosim casele şi proprietăţile persoanelor sancţionate, în perioada în care ele sunt sancţionate, în scopuri umanitare şi de altă natură”, a răspuns Michael Gove pentru BBC Television, la întrebarea dacă locuinţele oligarhilor sancţionaţi ar putea fi folosite pentru a găzdui refugiaţii ucraineni.

”Există o barieră legală destul de mare de trecut şi nu vorbim despre confiscarea permanentă, dar spunem: «eşti sancţionat, îl susţii pe Putin, această casă este aici, nu ai dreptul să o foloseşti sau să profiţi de pe urma ei» şi ... dacă le putem folosi pentru a-i ajuta pe alţii, să facem acest lucru”, a argumentat el, potrivit news.ro.

Britanicii, recompensați dacă găzduiesc refugiaţi din Ucraina

Potrivit unui program guvernamental, britanicii primesc 350 de lire pe lună dacă găzduiesc refugiaţi din Ucraina, anunţă BBC.

Pe acelaşi subiect

Programul guvernamental "Locuinţe pentru Ucraina", care urmează să fie lansat luni, solicită oamenilor să ofere o cameră liberă sau o proprietate nelocuită unui refugiat, pentru o perioadă de cel puţin şase luni. Însă Consiliul pentru Refugiaţi şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu nivelul spirjinului disponibil pentru cei care vin în Marea Britanie. Laburiştii acuză că sunt multe întrebări fără răspuns şi că Guvernul se mişcă lent în contextul acestei crize.

Peste două milioane de oameni au părăsit Ucraina din cauza războiului

Peste două milioane de oameni au părăsit Ucraina ca urmare a invaziei ruse în ceea ce ONU a numit cea mai mare criză a refugiaţilor de la al Doilea Război Mondial. Până în prezent, doar 1.000 de refugiaţi au primit vize pentru Marea Britanie şi au putut solicita vize doar cei cu membri ai familiei în această ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Casele de lux ale oligarhilor ruși sancţionaţi ar putea găzdui refugiaţi ucraineni. Posibilitatea, analizată în Marea Britanie