Antena Meniu Search
x

UE, decizii istorice în fața agresiunii Rusiei: finanțează și livrează armament Ucrainei și interzice site-urile Russia Today și Sputnik

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat noi decizii istorice ale Uniunii Europene menite să sprijine Ucraina în fața invaziei forțelor militare ruse. Pentru prima dată în istorie, UE va finanța achiziția de arme pentru Ucraina și anunță că interzice site-urile Russia Today și Sputnik, acuzate de dezinformare.

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 19:37

UE, decizie istorică în fața agresiunii Rusiei: finanțează și livrează armament Ucrainei și interzice site-urile Russia Today și Sputnik - Profimedia Images

Ursula von der Leyen a subliniat că Vladimir Putin este ”agresorul” Ucrainei și a amintit că Uniunea Europeană, împreună cu SUA, Canada și Marea Britanie, au exclus băncile ruse vizate de sancțiuni din SWIFT și au înghețat rezervele valutare al Băncii Centrale Ruse.

”Ne intensificăm sprijinul pentru Ucraina. Pentru prima dată, UE va finanța achiziția și livrarea de arme și echipamente către o țară atacată. De asemenea, ne întărim sancțiunile împotriva Kremlinului. În primul rând, închidem spațiul aerian al UE pentru aeronavele deținute de Rusia, înmatriculate sau controlate de Rusia. Nu vor putea ateriza, decola sau survola teritoriul UE. Inclusiv avioanele private ale oligarhilor.

În al doilea rând, vom interzice mașinăria media a Kremlinului în UE. Rusia Today și Sputnik, deținute de stat, și filialele lor, nu vor mai putea să-și răspândească minciunile pentru a justifica războiul lui Putin. Dezvoltăm instrumente pentru a interzice dezinformarea lor toxică și dăunătoare în Europa. 

În al treilea rând, îl vom viza pe celălalt agresor din acest război, regimul lui Lukașenko, cu un nou pachet de sancțiuni, lovind sectoarele cele mai importante.

Pe acelaşi subiect

Toate aceste măsuri vin peste pachetul puternic prezentat ieri, agreate de partenerii noștri internaționali”, a spus Ursula von der Leyen, într-o conferință de presă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Președintele Comisiei Europene a confirmat, duminică, faptul că întreaga Uniune Europeană închide spațiul aerian pentru orice avion rusesc. ”Și asta include și avioanele private ale oligarhilor", a spus Ursula von der Leyen.

Multe țări europene și-au închis deja spațiul aerian pentru companiile aeriene și avioanele rusești începând de duminică, inclusiv Germania, Franța și Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » UE, decizii istorice în fața agresiunii Rusiei: finanțează și livrează armament Ucrainei și interzice site-urile Russia Today și Sputnik