Antena Meniu Search
x

Catastrofă ecologică în Norilsk, după ce 20.000 de tone de motorină s-au scurs în sistemul fluvial arctic

Autorităţile au declarat stare de urgență în Norilsk, Rusia, după ce aproape 20.000 de tone de motorină s-au scurs dintr-un rezervor al complexului industrial TPP-3.

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 22:53

Combustibilul fusese depozitat în rezervorul uriaş pentru a asigura funcţionarea continuă a centralei, în cazul unei întreruperi a alimentării cu gaz. imaginile arată impactul dramatic asupra mediului.

Motivul exact al scurgerii este încă necunoscut, însă o declarație a companiei Norilsk Nickel, care operează complexul, sugerează că ar fi putut fi cauzată de permafrost.

"După o funcţionare fără probleme timp de 30 de ani a rezervorului respectiv, acesta a fost deteriorat, ceea ce a dus la o scurgere de combustibil", precizează compania.

Salvatorii marini din Murmansk au fost transportați în Norilsk pentru a ajuta la atenuarea consecințelor catastrofei ecologice.

Motorina s-a scurs în râul Ambarnaya, care se varsă în Lacul Pyasino. Râul Pyasina revarsă acest lac în Marea Kara, parte a Oceanului Arctic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Catastrofă ecologică în Norilsk, după ce 20.000 de tone de motorină s-au scurs în sistemul fluvial arctic