Antena Meniu Search
x

Catastrofa feroviară din India: bilanţ final al morţilor. Sute de destine frânte, după ce trenurile s-au izbit dintr-o "eroare tehnică"

Accidentul tragic de tren din India. Autorităţile indiene au declarat că au încheiat duminică operaţiunile de salvare după accidentul feroviar cel mai devastator din ţară de peste două decenii, defecţiunea sistemului de semnalizare electronică fiind cauza probabilă a decesului a cel puţin 275 de persoane, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 05.06.2023, 16:44

India: Încheierea operaţiunilor de salvare după cel mai grav accident feroviar din ultimele decenii
India: Încheierea operaţiunilor de salvare după cel mai grav accident feroviar din ultimele decenii - Profimedia

India a anunţat încheierea operaţiunilor de salvare după cel mai grav accident feroviar din ultimele decenii. Numărul morţilor a fost revizuit în scădere faţă de bilanţul anterior de 288, după ce s-a constatat că unele corpuri au fost numărate de două ori, a declarat Pradeep Jena, un responsabil din statul Odisha, unde a avut loc tragedia. Este puţin probabil ca numărul victimelor să crească. De acum, operaţiunea de salvare este terminată, a spus el.

Accidentul de tren din India. Bilanţul final al morţilor, după catastrofa feroviară

Aproape 1.200 de persoane au fost rănite când un tren de călători a lovit un tren de mărfuri ce staţiona, a deraiat şi a percutat un alt tren de călători care trecea în sens invers în apropiere de Balasore. Căile ferate indiene administrate de stat, care afirmă că transportă peste 13 milioane de persoane în fiecare zi, se străduiesc să-şi amelioreze bilanţul de securitate inegal, atribuit infrastructurilor învechite.

Premierul Narendra Modi, care urmează să facă faţă alegerilor în anul viitor, s-a deplasat la faţa locului sâmbătă pentru a vorbi cu echipele de salvare, a inspecta epavele trenurilor şi a discuta cu persoanele rănite. "Cei care vor fi găsiţi vinovaţi vor fi pedepsiţi cu toată severitatea", a declarat Narendra Modi, potrivit Agerpres.

Pe acelaşi subiect

O anchetă preliminară a indicat că trenul Coromandel Express, care se îndrepta spre Chennai dinspre Kolkata, a ieşit de pe linia principală şi a intrat pe o linie în buclă secundară, utilizată pentru gararea trenurilor, cu o viteză de 128 km/ oră, zdrobindu-se de un tren de mărfuri ce staţiona pe linia în buclă, a declarat un membru în Consiliul căilor ferate.

Acest accident a făcut ca locomotiva şi primele patru sau cinci vagoane să sară de pe linii să se răstoarne şi să lovească ultimele două vagoane ale trenului Yeshwantpur - Howrah, care se îndrepta în direcţia opusă cu 126 km/oră pe a doua linie principală, a declarat acelaşi responsabil jurnaliştilor. Mecanicii celor două trenuri de călători au fost răniţi, dar au supravieţuit.

Aproape 1.000 de persoane au fost implicate în operaţiunile de salvare, a indicat Ministerul căilor ferate pe Twitter. "Obiectivul este ca până miercuri dimineaţa toate lucrările de restaurare să fie terminate, iar liniile feroviare să funcţioneze", a declarat ministrul căilor ferate, Ashwini Vaishnaw.

Compensaţii pentru familiile victimelor

Familiile victimelor vor primi compensaţii în valoare de 1 milion de rupii (12.000 de dolari), în timp ce răniţii grav vor primi 200.000 de rupii, iar cei răni minore - 50.000 de rupii. Papa Francisc, preşedintele american Joe Biden, premierul canadian Justin Trudeau, premierul britanic Rishi Sunak şi preşedintele francez Emmanuel Macron au transmis condoleanţe.

Ministrul indian al căilor ferate a anunţat - duminică - identificarea cauzei şi responsabililor celei mai grave catastrofe feroviare pe care a cunoscut-o India în ultimele decenii, indicând o eroare a sistemului de semnalizare electronică, potrivit AFP. "Am identificat cauza accidentului şi persoanele care sunt responsabile de acesta", a declarat ministrul indian al căilor ferate, Ashwini Vaishnaw, pentru agenţia de presă locală ANI duminică, adăugând că "nu este potrivit" să divulge detalii înaintea comunicării raportului de anchetă final.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Catastrofa feroviară din India: bilanţ final al morţilor. Sute de destine frânte, după ce trenurile s-au izbit dintr-o "eroare tehnică"