Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Incendiul de la Catedrala din Nantes ar fi fost premeditat. Marea orgă, veche de 400 de ani, a fost distrusă

Incendiul care a izbucnit în interiorul Catedralei din Nantes, sâmbătă dimineață, este anchetat de procurori ca fiind premeditat, după ce aceștia au descoperit că flăcările au plecat din trei puncte diferite: unul la nivelul marii orgi, unul la dreapta şi altul la stânga naosului.

de Ana Maria Ghiarasim

la 18.07.2020 , 14:36

Incendiul de la Catedrala din Nantes ar fi fost premeditat Incendiul de la Catedrala din Nantes ar fi fost premeditat - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Focul a fost lichidat de pompieri după aproape două ore, iar daunele sunt concentrate pe marea orgă, care pare distrusă.
  • Anchetatorii au descoperit că flăcările au plecat din trei puncte diferite, motiv pentru care incendiul este anchetat ca fiind premeditat.

Focul a fost lichidat de pompieri după aproape două ore, iar daunele sunt concentrate pe marea orgă, care pare distrusă.

„Acoperișul nu a fost afectat. Scenariul nu este comparabil cu cel de la Notre Dame”, a asigurat directorul serviciului de pompieri din departamentul Loire-Atlantique, citează Le Figaro.

Platforma pe care ea este amplasată este foarte instabilă şi există pericolul să se afunde.

Articolul continuă după reclamă

„Pierderea e inestimabilă”, spune părintele François Renaud, care a pătruns în interiorul catedralei după stingerea flăcărilor.

Marea orgă se afla în catedrală încă din 1621. Ea a supraviețuit Revoluției franceze, bombardamentelor din al Doilea Război Mondial și devastatorul incendiu din 1972.

Preşedintele Emmanuel Macron a transmis pe Twitter un mesaj de apreciere faţă de pompieri şi a amintit de dezastrul de anul trecut de la catedrala Notre-Dame.

Citește și:
Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Incendiul de la Catedrala din Nantes ar fi fost premeditat. Marea orgă, veche de 400 de ani, a fost distrusă