Antena Meniu Search
x

Caz emoţionant: Bărbat răpit în copilărie şi-a întâlnit tatăl, 58 de ani mai târziu, în China

Fu, în vârstă de 60 de ani, s-a reîntâlnit cu tatăl său în vârstă de 90 de ani, supranumit Luo, în orașul Zaozhuang din provincia estică a Chinei, Shandong. Acesta a fost răpit dintr-o gară când avea doi ani.

de Redactia Observator

la 11.06.2021, 13:54

Tatăl îşi strânge în braţe fiul
Bărbat răpit în copilărie îşi întâlnește tatăl, 58 de ani mai târziu, în China - AsiaWire via mirror.co.uk

Departamentul de securitate publică al orașului Zaozhuang a postat marți fotografii cu momentul emoţinant al reuniunii tată- fiu. Acestea arată cum Fu l-a îmbrățișat strâns pe Luo, coborând în genunchi și izbucnind în lacrimi. Conform mirror.co.uk, Luo a spus că şi-a pierdut din vedere fiul de doi ani într-o gară din districtul Xuecheng, în 1963, când aștepta un tren. El a povestit cum i-a dat drumul copilului din mână, iar câteva minute mai târziu, acesta dispăruse. Se crede că băiatul a fost răpit de traficanții de oameni care l-au dus la Shanghai, unde a fost apoi adoptat de un cuplu.

În 2015, departamentul de securitate publică din Zaozhuang a deschis o anchetă specială asupra incidentului, folosind cea mai recentă tehnologie de testare a ADN-ului și a extins căutarea în alte provincii chineze. În cele din urmă, a fost confirmată o potrivire de ADN, iar pe 8 iunie, după o separare de 58 de ani, tatăl şi-a putut strânge iar în braţe fiul.

Zeci de copii, victime ale traficului de persoane

În ianuarie, Ministerul Securității Publice a lansat o mişcare la nivel național împotriva traficului de persoane și a răpirilor de copii. Până în acest moment, 1.680 de dispariţii au putut fi elucidate.

Legea penală a Chinei interzice activitățile de trafic, precum răpirea femeilor şi a copiilor sau prostituţia forțată.

Articolul 240 din lege subliniază că răpirea și traficul de femei sau copii este pedepsită prin amendă şi condamnare la închisoare de până la 10 ani.

Potrivit articolului 241, persoanele care cumpără un copil sau o femeie răpită pot fi supuși la cel mult trei ani de închisoare, detenție penală sau supraveghere publică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Caz emoţionant: Bărbat răpit în copilărie şi-a întâlnit tatăl, 58 de ani mai târziu, în China