Antena Meniu Search
x

Video Caz unic în SUA: Curtea Supremă va decide în iunie dacă Donald Trump poate fi urmărit penal, în dosarul alegerilor din 2020

Este oficial. Curtea Supremă a Statelor Unite va decide dacă Donald Trump poate fi sau nu urmărit penal pentru că a influenţat alegerile din 2020. Instanța va analiza cererile de imunitate ale republicanului şi ar urma să ia o decizie cel târziu la sfârșitul lunii iunie. Astfel, cazul lui Trump devine unul unic în istorie. Problema imunităţii penale a unui fost preşedinte american nu a mai existat până acum. Mai mult, niciun alt lider nu a fost acuzat de o infracţiune.Ieri, Trump a mai primit o lovitură. Un judecător din Illinois l-a eliminat pe fostul președinte de pe buletinul de vot din acest stat. Este al treilea stat american care ia această decizie.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 09:27

Vezi și

Într-o mișcare surprinzătoare, un judecător din Illinois l-a eliminat pe fostul președinte Donald Trump de pe buletinul de vot din acest stat, pe baza unei secțiuni a celui de-al 14-lea amendament la Constituția Statelor Unite.

Decizia neașteptată de miercuri vine în timp ce o contestație similară anti-Trump din Colorado este în curs de soluționare la Curtea Supremă a SUA, care este de așteptat să respingă argumentele conform cărora lui Trump i se interzice accesul la funcție, anunță CNN.

Judecătoarea din Cook County, Tracie Porter, s-a bazat foarte mult pe concluzia anterioară a Curții Supreme din Colorado, numind "raționamentul din Colorado convingător".

Judecătorul l-a scos pe Trump de pe buletinul de vot din Illinois la o lună după ce contestația anti-Trump a fost respinsă de către Consiliul Electoral al statului Illinois.

Pe acelaşi subiect

Alegeri în SUA. Donald Trump, exclus de pe buletinele de vot din trei state

Un judecător republican pensionat, care a fost desemnat de consiliul electoral să examineze problema, a organizat o audiere probatorie și a concluzionat că Trump ar trebui să fie exclus de pe buletinul de vot pentru că s-a implicat în insurecția din 6 ianuarie 2021. Dar el a stabilit că doar instanțele, și nu consiliul, au puterea de a pune în aplicare recomandarea sa.

Illinois este acum al treilea stat în care Trump a fost scos de pe buletinul de vot, după Colorado și Maine. Dar aceste decizii au fost suspendate până la apelul cazului Colorado la Curtea Supremă a SUA.

Trump poate face apel la decizia judecătorului în instanțele din statul Illinois.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Caz unic în SUA: Curtea Supremă va decide în iunie dacă Donald Trump poate fi urmărit penal, în dosarul alegerilor din 2020