Antena Meniu Search
x

Se înmulțesc suspiciunile de Omicron în România. Risc major la două dintre persoanele pentru care se fac secvențieri

În afară de cele trei persoane cu Covid suspecte de Omicron care s-au întors din Africa de Sud, alți 3 români sunt suspectați de infectare cu noua variantă de coronavirus.

de Redactia Observator

la 02.12.2021, 14:15

Alți 3 români sunt suspecți de infectare cu Omicron. Sunt doi tineri veniți din Egipt și unul din Anglia
Alți 3 români sunt suspecți de infectare cu Omicron. Sunt doi tineri veniți din Egipt și unul din Anglia - nquam Photos / Octav Ganea

Se înmulțesc suspiciunile de Omicron în România. 6 persoane sunt suspecte, dar este risc major de Omicron la 2 dintre ele. La Matei Balș sunt în lucru alte trei probe pentru doi tineri veniți din Egipt și unul din Anglia. Nu e suspiciune înaltă, dar se fac secvențieri. Medicii de la Matei Balș cred că ar trebui să se facă secvențieri pentru toate persoanele venite din afară țării. 

Risc major de Omicron la 2 dintre cei 3 români întorși din Africa de Sud

Ministerul Sănătăţii a anunţat, azi, că, în urma primelor teste făcute pe probele recoltate de la persoanele confirmate cu coronavirus după repatrierea din Africa de Sud, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2. "Procesul de secvenţiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2", a precizat, joi, Ministerul Sănătăţii.

 Un jucător din cadrul echipei de rugby Știința Baia Mare a fost confirmat miercuri pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Rezultatul probei RT-PCR recoltată marți seară la Aeroportul Internațional Maramureș are rezultat pozitiv. Totodată, alți doi turiști, bărbat și femeie, au primit rezultate pozitive la testele Covid. În toate cele trei cazuri au fost trimite probe la Institutul Cantacuzino pentru secvențiere. Este vorba despre pacienţii din Vaslui şi Braşov.

Pe acelaşi subiect

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt  asimptomatice, cu o stare de sănătate bună şi se află în izolare şi monitorizare.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că probabilitatea este mare ca persoanele care s-au infectat în Africa de Sud să aibă noua tulpină Omicron, el precizând că acest lucru se va afla după finalizarea analizelor. ”Rămâne să vedem la finalul analizei dacă este vorba de tulpina Omicron sau altă variantă, dar probabilitatea este mare, tocmai pentru că este o tulpină care prezintă multe mutaţii”, a spus ministrul, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor.

Întrebat care sunt următorii paşi ai autorităţilor, Rafila a arătat că discutăm de o tulpină care a apărut în foarte multe ţări europene, ca urmare a călătoriilor pe continentul african. El a precizat că decizia este de izolare şi monitorizare a pacienţilor infectaţi, care, din fericire, sunt asimptomatici şi nu prezintă o modificare a stării de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Se înmulțesc suspiciunile de Omicron în România. Risc major la două dintre persoanele pentru care se fac secvențieri