Antena Meniu Search
x

Cazurile de variola maimuţei s-au triplat în ultimele două săptămâni, în Europa. OMS cere "acţiuni urgente"

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel, vineri, la ”acţiuni urgente” în faţa variolei maimuţei în Europa, în contextul triplării cazurilor înregistrate în ultimele două săptămâni pe continent, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 18:19

Cazurile de variola maimuţei în Europa s-au triplat în ultimele două săptămâni
OMS cere "acţiuni urgente" împotriva variolei maimuţei - Profimedia

Directorul regional al OMS a cerut ţărilor europene, într-un comunicat, ”să-şi sporească eforturile în săptămânile şi lunile următoare pentru a preveni apariţia variolei maimuţei într-o zonă geografică mai extinsă””Acţiunea urgentă şi coordonată este imperativă dacă vrem să schimbăm direcţia în cursa împotriva răspândirii bolii”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Variola maimuţei. Peste 4.500 de cazuri în Europa

Potrivit datelor agenţiei ONU, Europa are în prezent peste 4.500 de cazuri confirmate în laborator, de trei ori mai multe decât la jumătatea lunii iunie. Cifrele corespund cu 90% din cazurile înregistrate la nivel mondial de la jumătatea lunii mai, când această boală - până la acel moment endemică doar în zece ţări africane - a început să se înmulţească în Europa.

31 de state sau teritorii europene au raportat cazuri de variola maimuţei, relatează news.ro. Experţii OMS au calificat, sâmbătă, focarul cazurilor drept o ameninţare pentru sănătate, a cărei evoluţie este foarte îngrijorătoare, dar fără a ajunge pentru moment în stadiul unei urgenţe sanitare globale. În pofida acestei decizii, ”evoluţia rapidă şi caracterul urgent al acestui eveniment înseamnă că comitetul (de experţi) îşi va reconsidera poziţia în scurt timp”, indică OMS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Cazurile de variola maimuţei s-au triplat în ultimele două săptămâni, în Europa. OMS cere "acţiuni urgente"