Antena Meniu Search
x

Două noi cazuri de variola maimuței, diagnosticate în România. Toţi cei 11 pacienţi sunt bărbaţi

Două noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate în România, au anunțat miercuri autoritățile. Cei doi pacienți sunt bărbați cu vârste de 25 de ani și 42 de ani. Amândoi sunt din București.

de Cristina Dimulescu

la 29.06.2022, 16:35

Două noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate în România.
Două noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate în România. - Shutterstock

Potrivit autorităţilor sanitare, cei doi pacienți au o stare de sănătate bună și se află în izolare la domiciliu. Unul dintre bărbați este contact direct cu un alt pacient diagnosticat cu variola maimuței.

Până în acest moment, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 11 pacienţi.

Primul caz de variola maimuței în România, confirmat pe 13 iunie 2022

Primul caz de variola maimuţei în România a fost confirmat luni, 13 iunie. Un bărbat în vârstă de 26 de ani din Capitală a fost diagnosticat pozitiv de medici. Tânărul a ajuns la spital la câteva zile de la debutul simptomelor. Bărbatul a fost izolat, iar Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti a deschis o anchetă epidemiologică.

Pe acelaşi subiect

Tânărul le-a spus medicilor că cel mai probabil a luat virusul de la partenerul său, care a călătorit în ultima perioadă în mai mule ţări din Uniunea Europeană, ţări în care au fost confirmate mai multe cazuri de variola maimuţei.

Ce este variola maimuței și care sunt simptomele

Variola maimuţei este o boală infecţioasă cu simptome de obicei uşoare şi care este endemică în regiuni din vestul şi centrul Africii. Se transmite prin contact apropiat şi poate fi controlată relativ uşor prin măsuri precum autoizolare şi igienă.

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase sau leziuni pe orice parte a corpului – inclusiv în contextul actual particular – în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Două noi cazuri de variola maimuței, diagnosticate în România. Toţi cei 11 pacienţi sunt bărbaţi