Antena Meniu Search
x

Foto "Ce li s-a întâmplat e de coșmar" Tată-erou și fetița lui de 3 ani, înmormântați în același sicriu alb, după atacul armat din Plymouth

Un tată de 43 de ani și fetița lui, în vârstă de doar trei ani, victime ale atacului înfiorător din Plymouth (12 august), au fost înmormântați împreună, într-un sicriu alb, în cadrul unei procesiuni la care au participat aproximativ 300 de persoane.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.09.2021, 17:55

  • Cinci oameni au murit după ce un individ cu tulburări de personalitate, Jake Davison, a deschis focul timp de 12 minute, în zona Biddick / Keyham a orașului

Durere după atacul din 12 august ce a îngrozit Marea Britanie. Lee Martyn, un tată-erou, a fost înmormântat alături de copila pentru care și-a dat viața, Sophie, după o încercare disperată de a o feri de gloanțele trase în mod nemilos de către Jake Davison, un individ cu tulburări de comportament. Într-o tăcere dureroasă, cei doi au fost aduși la Catedrala Sfântului Andrei, sub privirile a sute de persoane îmbrăcate în negru, iar apoi conduși pe ultimul drum. 

"A fost un prieten genial și iubit de mulți oameni. Era real, îi păsa de oameni, un soț și un tată uimitor. Sophie era o fetiță frumoasă, jucăușă și plină de viață. Ce li s-a întâmplat e ceva de coșmar", a mărturisit un apropiat de-al lui Lee Martyn. Potrivit The Sun, copila a fost împușcată în cap, în timp ce tatăl ei a primit gloanțe și în trunchi. 

Filmul atacului care i-a șocat pe britanici. Bărbatul care a ucis 5 oameni s-a plâns că este "virgin și urât"

Atacul s-a produs în jurul orei 18:00 şi este anchetat de poliţie drept un incident domestic. "A dat cu piciorul în ușa unei case și a început să tragă la întâmplare. A fugit din casă continuând să tragă cu arma asupra câtorva persoane aflate în stradă", a povestit un martor pentru BBC. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit unor clipuri publicate pe Youtube, atacatorul de 23 de ani avea fantezii că este ”Terminator” și se plângea că este "un virgin urât și gras". Totodată și-a descris afinitatea față de mișcarea incel (n.r involuntary celibacy / celibat involuntar), o subcultură online care se referă la barbații respinși de femei din punct de vedere sexual și care devin misogini. Mișcarea a fost legată de o serie de atacuri armate în masă în SUA și Canada, relatează Daily Mail.

Jake era ucenic de operator de macara și era pasionat de culturism. Nu avea prietenă și părea să fie obsedat că nu era considerat atrăgător. În seara fatidică a plecat din locuința sa din Plymouth și a intrat într-o altă casă, despre care se crede că este a familiei sale și care se află pe aceeași stradă, unde a deschis focul. Apoi a intrat într-un parc din cartier unde a tras asupra unor persoane care-și plimbau câinii. În total o fetiță de trei ani, doi bărbați și două femei au fost uciși, iar mai multe persoane au fost rănite.

Deputatul local Luke Pollard a numit atacul "devastator" și a vorbit despre "probabil cea mai întunecată zi din istoria Plymouth de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial", când Luftwaffe a bombardat orașul și docurile sale celebre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Ce li s-a întâmplat e de coșmar" Tată-erou și fetița lui de 3 ani, înmormântați în același sicriu alb, după atacul armat din Plymouth