Antena Meniu Search
x

Video Ce vrea să transmită Putin prin vizita sfidătoare în Mariupol. "O palmă dată Occidentului", cred experţii

Cu un mandat de arestare pe numele lui pentru crime de război, Putin a făcut o vizită sfidătoare la Mariupol, fortăreaţa ucraineană cucerită de armata rusă după bombardamente devastatoare. Peste 20.000 de oameni au fost ucişi în oraşul-port, susţine Kievul, în timp ce Naţiunile Unite anunţă că aproape toate clădirile au fost făcute una cu pământul. 

de Redactia Observator

la 19.03.2023, 19:52

Vezi și

Preşedintele Rusiei a aterizat la Mariupol cu elicopterul. Apoi a făcut turul oraşului-fantomă cu o maşină pe care a condus-o singur, dovadă că nu se teme de nimic şi nu are nevoie de gărzi speciale. Putin a vizitat teatrul din Mariupol, a inspectat un loc de joacă şi a stat de vorbă cu localnicii. 

Vladimir Putin: Trebuie să ne cunoaştem mai bine. 

Putin a intrat şi într-un apartament. Deşi era în toiul nopţii, în bucătărie a găsit întinsă o masă bogată, parcă aranjată special pentru vizita lui. Deplasările lui Putin în teritoriile ocupate cu armata sunt o palmă dată Occidentului, cred experţii în relaţii internaţionale. 

Ce spun analiştii în relaţii internaţionale

Pe acelaşi subiect

Mark Voyger, analist relaţii internaţionale: Arată că nu regretă şi practic, vrea să arate că este deasupra acestor decizii legale. Iar poporului său îi transmite că el deţine controlul. 

Din Mariupol, Putin a plecat la comandamentul rus al aşa-numitei operaţiuni speciale în Ucraina. La Rostov-pe-Don s-a întâlnit cu şeful Statului Major General, Valeri Gherasimov şi cu adjunctul său, Serghei Surovikin, supranumit "generalul Armaghedon". 

Între timp, ucrainenii încearcă să apere oraşul Bahmut, considerat un simbol al rezistenţei, cu muniţia care le-a mami rămas. Până să primească armamentul greu din Occident, sunt nevoiţi să repare la foc continuu vechile blindate sovietice. În paralel, soldaţii se antrenează să lupte cu tancurile britanice Challenger, promise de Londra. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ce vrea să transmită Putin prin vizita sfidătoare în Mariupol. "O palmă dată Occidentului", cred experţii