Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Temperaturile record din această vară au provocat în Europa cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani

Temperaturile record din această vară au provocat în Europa cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani! Pentru agricultură, impactul este devastator.

de Redactia Observator

la 23.08.2018 , 22:30

Temperaturile record din această vară au provocat în Europa cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani! Pentru agricultură, impactul este devastator. Multe culturi sunt compromise aproape în totalitate. Iar în Ungaria, nivelul Dunării a scăzut la cote apropiate de minimele istorice. Un dezastru pentru transportatori.

Imaginile filmate de televiziunile locale sunt incredibile. Dunărea a scăzut cu mai bine de o jumătate de metru. Pentru turişti şi localnici, peisajul aproape selenar este o atracţie în sine. Pentru autorităţi şi firmele de transport înseamnă doar pierderi uriaşe.

După incendiile de pădure, canicula are şi alte efecte catastrofale pentru Europa.

Vezi și

Din cauza secetei îndelungate, câmpurile seamănă cu un deşert. Fermierii apelează la rezerve pentru a-şi ţine animalele-n viaţă, iar preţul grâului a crescut considerabil. Lipsiţi de speranţă, fermierii germani au cerut un ajutor de 3,5 miliarde de dolari.

Statul a aprobat, însă, o sumă de 10 ori mică.

Şi pare a fi doar începutul. Seceta şi inundaţiile vor deveni fenomene comun pe fondul încălzirii globale, arată un studiu realizat de Universitatea din California.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Temperaturile record din această vară au provocat în Europa cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani