Antena Meniu Search
x

Video Cea mai mare ofensivă armată după cel de-Al Doilea Război Mondial. Rușii pregătesc o încercuire devastatoare

Toată forţa armatei ruse este mobilizată în estul Ucrainei, unde bombardamentele se intensifică cu fiecare zi. Moscova vrea cu orice preţ controlul total al regiunii, dar, deocamdată, victoriile sunt mici. Ca să se apere, Kievul cere şi mai multe arme Occidentului. Conflictul din Ucraina este unul de durată, a confirmat ministrul rus al apărării în timp ce Duma de stat a crescut astăzi vârsta maximă pentru înrolare până la 65 de ani.

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 19:43

Vezi și

Sunt zile de foc în Donbas. Un jurnalist şi-a filmat evadarea din regiune, sub o ploaie de bombe. Şoselele sunt capcane ale morţii. Rusia încearcă să încercuiască şi să ocupe simultan mai multe oraşe din regiunile Doneţk şi Lugansk.

Trupe de uscat, artilerie și aeronave au fost dislocate din alte regiuni pentru a sparge apărarea ucraineană. Kievul vorbeşte despre cea mai puternică ofensivă din Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Strategia Moscovei e să blocheze căile de aprovizionare ale Ucrainei

Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei: Washington trebuie să îşi respecte promisiunea şi să ne ofere lansatoarele multiple de rachete pe care ni le-au promis, şi cât de curând posibil. Situaţia este critică în Donbas. Suferinţa. Unele oraşe nu mai există. Nu mai există fizic pentru că sunt dărâmate.

Pe acelaşi subiect

Oraş strategic, Severodoneţk este sub asediu de la începutul săptămânii. Autorităţile se tem că va deveni noul Mariupol. 22.000 de civili au murit în timpul asediului rusesc din oraşul port potrivit celui mai recent bilanţ dat de autorităţile ucrainene.

La Mariupol totul a fost distrus

Imaginile filmate azi în combinatul siderurgic arată amploarea luptelor care s-au dus acolo. Totul este distrus. După ce rezistenţa ucraineană din Azovstal s-a predat, oraşul port este, acum, sub control rusesc. Una dintre puţinele victorii pe care Vladimir Putin le-a înregistrat în trei luni de război.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării: În ciuda asistenţei occidentale oferite Kievului şi sancţiunilor impuse Rusiei, vom continua operaţiunea militară specială până la final.

Pe măsură ce războiul intră în a patra lună, se negociază doar cu arma în mână. Explozii puternice s-au înregistrat dimineaţă şi în Zaporojie. Cel puţin un om a murit după ce rachetele ruseşti au lovit un centru comercial şi mai multe case.

În Harkov, al doilea oraș ca mărime al țării, ruşii încearcă să îşi consolideze poziţia şi să recucerească oraşul Ternova. În paralel, Moscova depune eforturi pentru a consolida şi frontul sudic. Sistemul antirachetă S-400 a fost desfăşurat în vestul Crimeei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cea mai mare ofensivă armată după cel de-Al Doilea Război Mondial. Rușii pregătesc o încercuire devastatoare