Antena Meniu Search
x

Cehia și Slovacia decretează stare de urgență din cauza coronavirusului

Cehia și Slovacia au decretat joi stare de urgență din cauza situației provocate de coronavirus. Guvernele celor două țări au impus, în urma acestor decizii, și o serie de măsuri stricte.

de Redactia Observator

la 12.03.2020, 16:58

Echipe de intervenție în caz de coronavirus în Cehia
Starea de urgență a fost decretată în Cehia și Slovacia din cauza coronavirusului - Profimedia Images
  • Starea de urgență intră în vigoare de vineri.
  • Cetățenii din 13 țări cu risc au interdicție.

Cehia și Slovacia au decretat joi stare de urgență din cauza situației provocate de coronavirus. Guvernele celor două țări au impus, în urma acestor decizii, și o serie de măsuri stricte.

În urma instaurării stării de urgență, Slovacia închide școlile, aeroporturile mari ale țării, locurile publice destinate evenimentelor. Accesul în țară e restricționat în cazul cetățenilor străini, cu excepția celor cu rezidență temporară și permanentă.

Ce se întâmplă în Cehia

Starea de urgență intră în vigoare în Cehia pe 13 martie, la ora locală 06.00 (ora României 07.00).

Conform deciziei, guvernul interzice evenimentele publice la care participă simultan cel puțin 30 de persoane. E vorba despre evenimente teatrale, muzicale, cinematografice și alte performanțe artistice, sportive, culturale, religioase. Sunt inerzise târgurile și expozițiile, pelerinajele, evenimentele educaționale publice și private care, de asemenea, adună 30 de persoane simultan.

Această interdicție nu se aplică în cazul întrunirilor și acțiunilor cu caracter similar ale instituțiilor statului. De asemenea, nu e aplicată în cazul tribunalelor sau a înmormântărilor.

Conform postului CT24, rezența publicului în localuri care oferă servicii de catering este interzisă între orele 20.00 și 6.00 dimineața. Serviciile de catering din centrele comerciale cu o capacitate de peste 5 mii de metri sunt oprite. Sunt închise sălile de fitness, cluburile, bibliotecile publice, galeriile de artă.

Guvernul a interzis accesul în Cehia a cetățenilor din țările considerate cu risc ridicat de infectare, cu excepția celor care au rezidență termporară, peste 90 de zile în Cehia, sau care au rezidență permanentă în această țară. 13 țări au fost identificate a fi cu risc: China, Coreea de Sud, Iran, Italia, Spania, Austria, Germania, Elveția, Suedia, Norvegia, Olanda, Belgia, Danemarca și Franța. Cetățenii din Cehia au interdicție de călătorie în aceste țări.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Peste 30 de cazuri de coronavirus au fost raportate în Cehia, de la izbucnirea epidemiei în Europa, la finalul lui februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cehia și Slovacia decretează stare de urgență din cauza coronavirusului