Antena Meniu Search
x

Update Cel mai mare avion de transport din lume, fabricat în Ucraina, a fost distrus de tirurile ruseşti. Zelenski: ”Construim unul nou!”

Cel mai mare avion de transport din lume Antonov-225 Mriya a ars în urma unui atac rusesc asupra aeroportului Hostomel de lânga Kiev, a declarat duminică Ukroboronprom, concernul de stat de din industria armamentului din Ucraina, citat de Interfax. Știrea a fost confirmată și de președintele Volodimir Zelenski, care a spus că Ucraina va construi unul nou.

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 20:50

Cel mai mare avion de transport din lume a fost distrus de tirurile ruseşti în Ucraina. Cum arată Mriya
- Profimedia

UPDATE:  Președintele Volodimir Zelenski a confirmat că distrugerea aeronavei An -225 Mriya de către invadatorii ruși, ca urmare a unui atac asupra aerodromului Gostomel.

"Ieri, din păcate, ne-am pierdut Mriya. Dar construim unul nou", a spus Zelensky.

"Ocupanţii ruşi au distrus nava amiral a aviaţiei ucrainene - legendarul An-225 Mriya. S-a întâmplat pe aerodromul Antonov din Hostomel, lângă Kiev", a indicat Ukroboronprom pe pagina sa de Facebook.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit estimărilor sale, restaurarea avionului ar putea costa peste 3 miliarde de dolari şi va lua mult timp.

Harta zonelor de risc din Ucraina: bombardamente şi lupte grele. Teritoriul ocupat de ruşi, de la declanşarea invaziei

A patra zi de război în Ucraina aduce trupele ruseşti mai aproape de Kiev, dar s-au dat lupte grele şi în alte zone-cheie ale ţării. Capitala a fost zguduită de explozii puternice şi un depozit de carburant din apropiere a fost ținta rachetelor armatei ruse. Moscova susține că a încercuit două oraşe din sud, iar în Harkov, militarii ucraineni încearcă să țină piept atacurilor. 

În a patra zi de la declanşarea haosului în estul Europei, Rusia şi Ucraina continuă lupta. Se dau bătălii strânse la periferia capitalei Kiev, iar preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că Ucraina intentează un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cel mai mare avion de transport din lume, fabricat în Ucraina, a fost distrus de tirurile ruseşti. Zelenski: ”Construim unul nou!”