Antena Meniu Search
x

Cercetătorii atrag atenţia că Omenirea este în pragul foametei

Planeta este în pragul unei crize fără precedent! Încălzirea globală poate avea curând efecte devastatoare. Omenirea va ajunge în pragul foametei. Iar acest avertisment vine de la cei mai buni cercetători în schimbările climatice, reuniţi într-un grup laureat cu premiul Nobel.

de Redactia Observator

la 08.08.2019 , 22:13

Planeta este în pragul unei crize fără precedent! Încălzirea globală poate avea curând efecte devastatoare. Omenirea va ajunge în pragul foametei. Iar acest avertisment vine de la cei mai buni cercetători în schimbările climatice, reuniţi într-un grup laureat cu premiul Nobel. Salvarea stă doar în schimbarea radicală şi urgentă a modului nostru de viaţă. Experţii ne spun clar: trebuie să reducem inclusiv consumul de produse animale.

Valurile de caniculă tot mai dese omoară, anual, mii de oameni. Furtunile violente şi inundaţiile distrug totul în calea lor, pe suprafeţe impresionante. Incendiile de vegetaţie lasă în urmă imagini apocaliptice, inclusiv în zona arctică. 

Sunt efectele devastatoare ale schimbărilor climatice, iar experţii ONU spun că implicaţiile sunt mai grave decât ne putem imagina. 

Vezi și

Cei mai mari oameni ştiinţă ai lumii trag un semnal de alarmă major pentru omenire. Criza climatică reduce capacitatea planetei de a ne susţine ca specie, arată un raport al Grupului Interguvernamental privind Schimbările Climatice.

Peste 70 la sută din suprafaţa neîngheţată a solului are de suferit din cauza modului în care ne producem hrana. Mai exact, aproape două miliarde de hectare de pământ afectate. 

Defrişările masive şi extinderea zonelor agricole ne lasă, practic, cu din ce în ce mai puţine ecosisteme naturale. Şi ca un efect de domino, solul se degradează tot mai mult, iar schimbările climatice se accentuează. 

La rândul lor, aceste modificări cresc frecvenţa şi intensitatea perioadelor de secetă, a inundaţiilor şi a valurilor de căldură. Încotro ne duce acest tablou devastator? Tot cercetătorii dau răspunsul: FOAMETE. 

Singurul mod în care omenirea ar putea ieşi din acest cerc vicios este să reducă rapid consumul de carne, la fel şi deşeurile alimentare. Peste 14 la sută din emisiile globale de dioxid de carbon sunt produse de animalele domestice, iar până la 30 la sută din cantitatea de alimente nu este niciodată consumată. 

Asta în condiţiile în care peste 820 de milioane de oameni din întreaga lume sunt subnutriţi. 

Până în 2030, cantitatea de mâncare pe care o aruncăm trebuie înjumătăţită, spun experţii, iar omenirea trebuie să permită solurilor şi pădurilor să se regenereze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Stiri externe » Cercetătorii atrag atenţia că Omenirea este în pragul foametei