Antena Meniu Search
x

Cercetătorii italieni au făcut o descoperire epocală: modul în care poate fi oprită pandemia. Tratamentul ar putea fi gata în doi ani

Cercetătorii italieni au făcut o descoperire uriaşă care va duce la sfârşitul pandemiei. Aceştia au descoperit că prin stimularea celulelor umane şi mascarea receptorului ACE2, "poarta" de intrare a coronavirusului în organism va fi închisă. Italienii speră ca în doi ani să aibă şi un tratament prin care să poată fi realizat acest lucru.

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 17:49

Cercetătorii italieni au făcut o descoperire epocală: modul în care poate fi oprită pandemia. Tratamentul ar putea fi gata în doi ani
- Shutterstock

Cercetătorii italieni au deschis un nou drum prin care poate fi combătută şi chiar învinsă pandemia. Potrivit LaStampa, noua tehnică, ce a fost deja brevetată, are ca scop prevenirea pătrunderii virusului SARS-Cov-2 în celulele umane. Şi nu doar a coronavirusului în sine, ci a tuturor variantelor şi tulpinelor sale. Studiul a fost publicat în revista Pharmacological Research şi este rezultatul colaborării dintre Institutul Italian de Tehnologie, Şcoala Superioară Sant'Anna şi Universitatea din Milano.

Un tratament ar putea fi gata în doi ani

O dată găsită modalitatea teoretică de a bloca virusul, cercetătorii speră ca în maximum doi ani să aibă la dispoziţie şi un medicament care să pună în practică noua descoperire. Italienii se gândesc la o nouă generaţie de medicamente anti-Covid, alta decât vaccinurile sau tratamentele cu anticorpi monoclonali.

Punctul de plecare al cercetării a fost reprezentat de o serie de catene de acizi nucleici numiţi aptameri, care sunt capabili să se lege de molecule şi proteine. Cu ajutorul computerelor, cercetătorii au identificate două astfel de catene care se prind de receptorul ACE2 şi care interacţionează cu una dintre cheile moleculare ale virusului. Dacă firul de acid nucleic ocupă locul de intrare al virusului în celulă, atunci este acesta este blocat complet şi nu mai poate infecta organismul.

"Pentru a face acest lucru să devină un medicament, va trebui să facem aceste macromolecule stabile, astfel încât să poate fi distribuite în ţesuturile ţintă. Astfel vom putea demonstra siguranţa tratamentului", a declarat unul dintre cercetătorii care au participat la studiu. Italienii mai spun că aptamerii ADN nu vor solicita sistemul imunitar aşa cum fac proteinele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cercetătorii italieni au făcut o descoperire epocală: modul în care poate fi oprită pandemia. Tratamentul ar putea fi gata în doi ani