Antena Meniu Search
x

Cerşetorul erou! Are 99 de ani şi cere bani pentru a ajuta orfelinatele şi bisericile

Supereroii chiar există! Un bărbat de 99 de ani, din Bulgaria, cerşeşte de zeci de ani, iar banii primiţi îi donează orfelinatelor.

Are 99 de ani, locuieşte într-o casă sărăcăcioasă dintr-un sat de lângă Sofia şi de ani de zile stă în centrul capitalei Bulgariei cu mâna întinsă. Nu este un cerşetor oricare, ci este un supererou după cum spun localnicii. 

Se numeşte Dobri Dobrev şi de ani de zile merge pe jos 25 de kilometri din satul său până în Sofia. Condiţia fizică este şi unul dintre secretele longevităţii sale. Iar anul acesta va împlinii 100 de ani!

Este îmbrăcat în haine ponosite pe care le poartă de ani de zile şi, deşi strânge destui bani din cerşit, Dobrev nu-i foloseşte pentru a-şi face viaţa mai bună. Are o pensie de 80 de euro cu care reuşeşte să supravieţuiască şi spune că nu păstrează pentru el nici un cent din cerşit.

A strâns aproape 40.000 de euro în toţi aceşti ani doar din cerşit şi pe toţi i-a donat orfelinatelor, mănăstirilor şi bisericilor. Spune că face asta deoarece iubeşte foarte mult copiii şi îşi doreşte ca ei să aibă o viaţă mai bună, chiar dacă au fost abandonaţi de părinţi. 

Dar şi pentru că se simte foarte apropiat de Dumnezeu şi vrea ca lumea să fie mai bună!

Iniţiativa sa este apreciată în Bulgaria, bătrânelul având chiar o pictură reprezentativă în oraşul natal, Baylovo, unde este numit "Îngerul din Baylovo". 

foto: mojahercegovina.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cerşetorul erou! Are 99 de ani şi cere bani pentru a ajuta orfelinatele şi bisericile