Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Charles va fi proclamat rege sâmbătă. Evenimentul este transmis LIVE la TV pentru prima dată în istorie

Prinţul Charles va fi proclamat oficial rege al Marii Britanii, sâmbătă, în cadrul unei întruniri a Consiliului de Ascensiune ce se va desfăşura la Palatul St. James, conform unui anunţ făcut vineri de Palatul Buckingham, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 09.09.2022 , 16:13

Charles va fi proclamat rege sâmbătă
Charles va fi proclamat rege sâmbătă - Profimedia Images

Întrunirea Consiliului va avea loc la ora 09:00 GMT. Odată ce va fi proclamat ca suveran, regele Charles al III-lea va semna un jurământ prin care se angajează să susţină securitatea Bisericii Scoţiei.

După această întrunire a Consiliului va fi citită Proclamaţia Principală la ora 10:00 GMT, de la balconul Palatului St. James, anunţul privind noul rege urmând să fie făcut public pe tot cuprinsul Regatului Unit şi în capitala Londra.

Evenimentul este transmis LIVE la TV pentru prima dată în istorie

Articolul continuă după reclamă

La momentul istoric va fi prezent şi fiul său, Prințul William. Pentru prima dată, evenimentul va fi difuzat la televizor. La consiliu participă și consilieri privați, miniștri în activitate și ar putea include și foști miniștri și prim-miniștri, notează BBC. 

Pe acelaşi subiect

Regele va participa la a doua parte a întâlnirii pentru a face o declarație și a semna un jurământ pentru a susține securitatea Bisericii Scoției și continuitatea Guvernului. După întâlnire, Proclamația principală care îl anunță pe Charles ca suveran va fi citită de la ora 11:00 de la balconul cu vedere la Curtea Friary, din Palatul St. James. Proclamația va fi citită o oră mai târziu şi la Royal Exchange, iar apoi, la prânz, în ziua de duminică, în Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham, după ce în cursul zilei de miercuri starea ei de sănătate s-a deteriorat. Regina s-a stins la Castelul Balmoral din Scoția. Fusese plasată sub supraveghere medicală, iar ultimele clipe le-a petrecut în liniște și seninătate, alături de familie.

Fiul ei, Prințul Charles, va prelua tronul Regatului Unit și va deveni Regele Charles al III-lea. Ultima apariție publică a Reginei a fost pe 6 septembrie 2022, atunci când i-a cerut noului lider al Partidului Conservator, Liz Truss, să formeze un nou Guvern. Regina părea într-o stare de spirit bună și chiar zâmbise în fața camerelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Charles va fi proclamat rege sâmbătă. Evenimentul este transmis LIVE la TV pentru prima dată în istorie