Antena Meniu Search
x

Fiica primarului din New York a fost arestată, poliția scrie pe Twitter că nu e lăsată să apere orașul de anarhiști

Protestele faţă de moartea lui George Floyd au continuat duminică în mai multe oraşe americane, printre persoanele arestate în urma confruntărilor cu poliția numărându-se și fiica primarului orașului New York.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.06.2020, 12:32

  • Chiara de Blasio, fiica în vârstă de 25 de ani a primarului din New York, a fost arestată.
  • În a şasea zi de proteste de la moartea lui Floyd, mii de oameni au sfidat interdicţiile impuse în criza sanitară. 

În a şasea zi de proteste de la moartea lui Floyd, mii de oameni au sfidat interdicţiile impuse în criza sanitară. 

Mai multe incendii au fost pornite în Washington DC, inclusiv în apropiere de Casa Albă. După ora locală 23.00, un perimetru de câteva străzi era acoperit de fum gros, relatează The Guardian.

În New York, mii de oameni au manifestat din nou duminică şi, pentru o scurtă perioadă, podul Manhattan a fost închis. Protestatarii au aruncat cu gunoaie în poliţişti, iar aceştia au răspuns violent şi au făcut mai multe arestări.

Chiara de Blasio, fiica în vârstă de 25 de ani a primarului din New York, a fost unul dintre cei arestaţi duminică seară.

Chiara de Blasio s-a numărat printre tinerii arestați duminică seară la New York

Sindicatul poliţiei din New York a publicat într-un mesaj pe Twitter: „Cum poate NYPD să apere oraşul de anarhiştii revoltaţi când fiica aruncătoare de obiecte a primarului este unul dintre ei. Acum ştim de ce el interzice mobilizarea unităţilor călare şi nu lasă NYPD să îşi facă treaba”.

Mai mulţi jurnalişti au semnalat ulterior că Twitter a înlăturat mesajul Poliţiei.

Chiara de Blasio a primit o amendă pentru protest ilegal şi a fost eliberată.

La puţin timp după arestarea fiicei sale, primarul s-a pronunţat împotriva violenţei în creştere a protestelor.

"Dacă aţi ieşit în stradă paşnic pentru a atrage atenţia asupra nevoii de schimbare aţi fost auziţi şi schimbarea vine. A venit vremea să plecaţi acasă pentru ca noi toţi să putem trece mai departe", a spus Bill de Blasio.

"Dar celor care vin acolo pur şi simplu pentru a comite violenţe şi a exprima ura împotriva poliţiştilor noştri le spunem că dacă vor comite violenţe vor fi arestaţi. Vor simţi consecinţele acestei activităţi", a adăugat el.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Fiica primarului din New York a fost arestată, poliția scrie pe Twitter că nu e lăsată să apere orașul de anarhiști