Antena Meniu Search
x

Un polițist din Michigan lasă armele și se alătură protestatarilor. ”Așa schimbăm sistemul care l-a ucis pe GeorgeFloyd” (Video)

Un șerif din Michigan s-a alăturat protestatarilor din orașul Flint, care au cerut dreptate pentru uciderea lui George Floyd, lăsând armele deoparte și vorbindu-le din suflet.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.06.2020, 08:15

Chris Swanson, un polițist din Michigan lasă armele și le vorbește din suflet protestatarilor
Chris Swanson, un polițist din Michigan lasă armele și le vorbește din suflet protestatarilor - Captura YouTube
  • Moartea lui George Floyd a provocat o explozie de furie în Statele Unite.
  • Mai multe manifestații împotriva violenței poliției au avut loc în mai multe orașe din țară.

Chris Swanson și colegii lui i-au întâmpinat pe demonstranți echipați din cap până în picioare, însă șeriful s-a dezarmat în fața lor și le-a spus că ”vreau să fac din asta o paradă, nu un protest”.

"Singurul motiv pentru care suntem aici este să ne asigurăm că vocea voastră este auzită că primiți o voce. Atât", a spus Swanson, potrivit filmărilor postate pe Twitter.

„Acești polițiști vă iubesc - acel polițist de acolo îmbrățișează oameni”, a spus el, arătând către un ofițer.

Chris Swanson a zâmbit și a dat mâna cu zeci de tineri care l-au invitat, scandând, să li se alăture.

Iar el a făcut-o, scrie CNN.

”Hai să mergem, să mergem”, spune Swanson, în timp mulțimea aplaudă. "Unde vreți să mergem? Vom merge toată noaptea."

Manifestațiile în numele lui George Floyd, bărbatul de culoare care a apărut într-o filmare țintuit la pământ de un polițist alb și strigând că nu poate să respire, s-au transformat în adevărate lupte de stradă în multe orașe americane, spre marea îngrijorare a autorităților. 

"#WalkWithUs este singura cale prin care schimbăm sistemul care l-a ucis pe #GeorgeFloyd. Chris Swanson reprezintă toți acei deputați și ofițeri pe care îi cunosc și îi respect. Mentalitatea potrivit căreia comunitatea este pe primul loc este cea corectă. Aceasta este schimbarea”, a comentat un internaut.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un polițist din Michigan lasă armele și se alătură protestatarilor. ”Așa schimbăm sistemul care l-a ucis pe GeorgeFloyd” (Video)