Antena Meniu Search
x

Donald Trump s-a adăpostit într-un buncăr din Casa Albă în timpul protestelor de vineri noapte

Președintele Donald Trump a fost dus într-un buncăr din Casa Albă, pentru a fi pus la adăpost, vineri seară, când protestatarii din jurul Casei Albe au început să devină violenți, informație confirmată de un oficial al administrației și de o sursă din rândul forțelor de ordine.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.06.2020, 09:48

Donald Trump s-a adăpostit într-un buncăr din Casa Albă în timpul protestelor de vineri noapte
Donald Trump s-a adăpostit într-un buncăr din Casa Albă în timpul protestelor de vineri noapte - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Donald Trump a petrecut aproximativ o oră în buncărul proiectat pentru situații de urgență.
  • Furia a explodat la Minneapolis după decesul unui bărbat de culoare.

Potrivit AP, Trump a petrecut aproximativ o oră în buncărul proiectat, de altfel, pentru a fi folosit în situații de urgență precum atacurile teroriste, spune un oficial de la Casa Albă, care a făcut dezvăluirile sub protecția anonimatului.

În cele din urmă, agenții Secret Service au decis că președintele nu este cu adevărat în pericol, iar acesta s-a putut reîntoarce la biroul său de la Casa Albă.

Deşi au afirmat că le înţeleg furia, numeroşi responsabili locali au făcut apel la manifestanţi să dea dovadă de reţinere înaintea celei de a 6-a nopţi de proteste, în timp ce Donald Trump, confruntat cu cele mai grave proteste din mandatul său, a vorbit despre "anarhişti".

Donald Trump a fost acuzat că pune paie pe foc după ce i-a amenințat pe manifestanții care s-ar apropia prea mult de Casa Albă că vor fi primiţi cu "câinii cei mai feroce şi armele cele mai ameninţătoare".

Furia a explodat la Minneapolis după decesul lui George Floyd, un bărbat de culoare de 46 de ani, ucis de un poliţist alb. Ulterior, protestele s-au răspândit în statele americane și peste 1.600 de oameni au fost arestați.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Donald Trump s-a adăpostit într-un buncăr din Casa Albă în timpul protestelor de vineri noapte