Antena Meniu Search
x

Galerie foto China a ridicat un centru de carantină pentru coronavirus, cu peste 4.000 de camere, cu o viteză ameţitoare

China a ridicat un centru de carantină cu peste 4.000 de camere, la Shijiazhuang, ca răspuns la un focar de coronavirus izbucnit în oraș, cu o viteză rar întâlnită în alte țări.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.01.2021, 17:53

  • Centrul de carantină a fost ridicat în zece zile, în orașul Shijiazhuang, din provincia Hebei.
  • Anul trecut, două spitale, Huoshenshan și Leishenshan, au fost construite în câteva zile pentru a trata pacienții cu Covid-19 din orașul Wuhan.

Imaginile prin satelit de la Agenția Spațială Europeană arată schimbări dramatice pe parcursul a 10 zile, într-o zonă în care nu era altceva decât un teren plat, înainte de începerea construcției pe 13 ianuarie.

În imagini se pot vedea rânduri de case prefabricate. 

Ziarul oficial, People's Daily, scrie că peste 600 de camere au fost gata la 19 ianuarie. Alte 3.600 vor fi adăugate până la finalizare.

Centrul de carantină a fost gata în zece zile

La Shijiazhuang, un oraș cu peste 10 milioane de oameni din provincia Hebei, au fost trimiși muncitori din construcții din întreaga țară pentru a ajuta la construirea centrului, informează presa de stat, potrivit AP.

Este o practică obișnuită ca China să mobilizeze resurse la nivel național pentru a combate dezastrele naturale și alte crize.

Anul trecut, două spitale, Huoshenshan și Leishenshan, au fost construite în câteva zile pentru a trata pacienții cu Covid-19 din orașul Wuhan, unde a fost detectat pentru prima dată noul coronavirus.

China a limitat, în mare parte, răspândirea virusului, dar se confruntă adesea cu focare Covid-19 în nordul țării.

Comisia Națională de Sănătate a raportat luni 145 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, inclusiv 11 în provincia Hubei.

Centrul de carantină este conceput pentru a găzdui persoane care au fost în contact cu pacienții cu COVID-19. Fiecare cameră, pentru o singură persoană, are 18 metri pătrați și are lenjerie de pat, birou, aer condiționat, televizor și Wi-Fi, a raportat China News Service.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » China a ridicat un centru de carantină pentru coronavirus, cu peste 4.000 de camere, cu o viteză ameţitoare