Antena Meniu Search
x

China a vaccinat deja peste 2.500 de oameni împotriva COVID-19. Cinci vaccinuri experimentale, testate

China a început deja testările pe oameni, în vederea dezvoltării unui vaccin pentru COVID-19, și are deja cinci seruri experimentale pe care contează și ale căror "progrese sunt satisfăcătoare".

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.05.2020, 08:34

China a vaccinat deja peste 2.500 de oameni împotriva COVID-19
China a vaccinat deja peste 2.500 de oameni împotriva COVID-19 - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • China testează deja pe oameni cinci vaccinuri pentru COVID-19.
  • Unul dintre vaccinuri folosește un adenovirus - un virus-vector pentru a face să intre patogenul în organism.

Zeng Yixin, viceministru al Sănătăţii, susține că peste 2.500 de voluntari au fost vaccinați deja în cadrul unor proiecte diferite derulate în această țară.

"Pe ansamblu, progresele sunt pe calea cea bună" datorită unei bune cooperări între serviciile de sănătate, spitale şi institute de cercetare, şi-a exprimat satisfacţia Zeng Yixin, viceministru al sănătăţii.

"În total 2.575 de voluntari au fost vaccinaţi în cadrul diferitelor proiecte" şi "niciun efect indezirabil major nu a fost raportat", a subliniat Zeng în cursul unei conferinţe de presă la Beijing, potrivit Agerpres.

El nu a evocat data comercializării unui eventual vaccin, estimând totuşi că "faza a 2-a" a tuturor testelor clinice aflată în curs în prezent va fi terminată până în luna iulie - aceasta fiind a doua din cele trei etape ale testelor pe om care trebuie validate înaintea oricărei comercializări.

Cinci proiecte distincte sunt în curs de derulare

Academia militară de ştiinţe medicale a armatei chineze, în colaborare cu compania CanSino BIO, lucrează la un vaccin care utilizează un adenovirus - un virus-vector pentru a face să intre patogenul în organism.

Celelalte patru proiecte vizează vaccinuri mai clasice, care conţin o versiune inactivă dintr-un patogen (în acest caz, noul coronavirus SARS-CoV-2), administrată pentru a declanşa o reacţie imunitară la pacient.

Două sunt efectuate de uriaşa companie chineză din domeniu, China National Biotec Group (CNBG): unul în colaborare cu Centrul chinez de control şi prevenţie a maladiilor, celălalt cu Institutul de virusologie din Wuhan - oraşul din centrul Chinei unde a fost reperat coronavirusul pentru prima oară.

Compania farmaceutică Sinovac, cu sediul la Beijing, lucrează la propriul său vaccin. Numele entităţii care efectuează cel de-al cincilea test clinic nu este făcut public pentru moment.

Autorităţile ar putea să-şi dea aprobarea în iunie pentru alte teste asupra omului, potrivit viceministrului.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » China a vaccinat deja peste 2.500 de oameni împotriva COVID-19. Cinci vaccinuri experimentale, testate