Antena Meniu Search
x

Chinezii au voie să aibă trei copii. Legea a fost modificată după ce s-a înregistrat cea mai mică rată a natalităţii din ultimii 60 de ani

Autorităţile din China au modificat vineri regulile de planificare familială a țării pentru a permite cuplurilor să aibă trei copii, anunțând, de asemenea, o serie de măsuri politice care vizează creșterea ratei natalității aflată în scădere.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 21.08.2021, 10:05

Chinezii pot avea până la trei copii
Chinezii pot avea până la trei copii - Getty Images

Parlamentul a adoptat un amendament la Legea populației și planificării familiale, a declarat presa de stat, adăugând că legea modificată solicită autorităților să ia măsuri de susținere, inclusiv cele din domeniul finanțelor, impozitelor, asigurărilor , educație, locuințe și ocuparea forței de muncă, pentru a reduce poverile familiilor, precum și costul creșterii și educării copiilor, transmite The Hindu.

Partidul comunist aflat la guvernare a anunțat în mai că familiilor din China li se va permite pentru prima dată să aibă un al treilea copil într-o relaxare a regulilor de planificare familială. În 2016, a fost introdusă o lege prin care li se permitea să aibă doi copii, dar care nu a reușit în mare măsură să sporească natalitatea.

Auorităţile îşi doresc să sporească natalitatea

China şi-a stabilit ca obiectiv o creştere a populaţiei la 1,42 miliarde de locuitori în 2020, de la 1,34 miliarde în 2010. Însă rata natalităţii a scăzut în mod continuu. Acest fenomen este cauzat în parte de faptul că cuplurile de la oraş, mai ales cele din generaţia '90, acordă mai multă importanţă independenţei şi carierei lor decât familiei, în pofida presiunii părinţilor, care le îndeamnă să facă copii. Creşterea costului traiului în marile oraşe a descurajat, de asemenea, cuplurile să facă copii.

Schimbările vin în urma recensământului populației din China, care a înregistrat o scădere rapidă a natalității în ultimul deceniu. Biroul Național de Statistică a declarat pe 11 mai că 12 milioane de copii s-au născut anul trecut, cel mai mic număr după 1961.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Chinezii au voie să aibă trei copii. Legea a fost modificată după ce s-a înregistrat cea mai mică rată a natalităţii din ultimii 60 de ani