Meniu
Search
x

Christiane Amanpour a refuzat să poarte văl pentru un interviu cu preşedintele Iranului, la New York. Interviul a fost anulat

Celebra jurnalista Christiane Amanpour a anunat, joi, că un interviu cu preşedintele iranian, Ebrahim Raisi, a fost anulat, după ce acesta a insistat ca ea să poarte un văl, care este în centrul unor proteste majore în statul condus de clerici, transmite AFP.

De Redactia Observator la 23.09.2022, 10:50

Amanpour, principala prezentatoare internaţională a CNN, care are o emisiune şi la postul public de televiziune american PBS, a declarat că era pregătită pentru interviu miercuri, în marja Adunării Generale a ONU, când un consilier a insistat să îşi acopere părul. 

"Am refuzat politicos. Ne aflăm la New York, unde nu există nicio lege sau tradiţie în ceea ce priveşte vălul pe cap", a scris Amanpour, născută în Marea Britanie din tată iranian, pe Twitter. "Am subliniat că niciun preşedinte iranian anterior nu a cerut acest lucru atunci când i-am intervievat în afara Iranului. Am spus că nu pot fi de acord cu această condiţie fără precedent şi neaşteptată", a mai scris jurnalista.  

Ea a postat o fotografie cu ea însăşi - fără văl - stând în faţa unui scaun gol unde ar fi fost Raisi. 

Raisi a insistat asupra vălului din cauza "situaţiei din Iran"

Pe acelaşi subiect

Un consilier al lui Raisi, un cleric de linie dură, i-a spus lui Amanpour că acesta a insistat asupra vălului din cauza "situaţiei din Iran", a mai menţionat jurnalista.  

Iranul este, de aproape o săptămână, scena unor proteste violente, generate de decesul lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care a murit după ce a fost arestată de poliţia morală care aplică regulile clericilor privind modul în care se îmbracă femeile. 

 Un grup neguvernamental a declarat că cel puţin 31 de civili iranieni au fost ucişi în timpul represiunii protestelor, în care au fost văzute femei arzând eşarfe.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Christiane Amanpour a refuzat să poarte văl pentru un interviu cu preşedintele Iranului, la New York. Interviul a fost anulat