Meniu
Search
x

Video Ciclonul din Marea Neagră face prăpăd în Crimeea. După Kerci, a fost declarată stare de urgență și în Yalta

După Kerci, autoritățile din Crimeea au declarat stare de urgență și în orașul Yalta, în urma inundațiilor devastatoare provocate de ciclonul din Marea Neagră. În numai 24 de ore au căzut 190 de litri pe metrul pătrat. 

De Veronica Micu la 18.06.2021, 15:39

O înregistrare publicată de un post de televiziune local arată dimensiunea dezastrului, cum străzile sunt inundate, iar maşinile luate de şuvoaie puternice de apă. Oamenii au fost evacuați din zonele afectate, iar meteorologii spun că vremea se va îmbunătăți abia luni.

Stare de urgenţă în estul peninsulei Crimeea

Joi, autorităţile din Crimeea au declarat stare de urgenţă în Kerci, după ce ploile abundente au provocat inundaţii teribile în estul peninsulei. Străzile au fost inundate şi mai multe mașini au rămas blocate în șuvoaiele de apă. Unele autoturisme au fost acoperite complet de apă. ”În privinţa pagubelor materiale, situaţia este gravă. Dar au fost înfiinţate comisii şi a fost declarată stare de urgenţă regională”, a anunţat Serghei Aksionov, şeful autorităţilor ruse, citat de agenţia Interfax.

Pe acelaşi subiect

Serghei Aksionov a fost filmat într-o barcă, în orașul Kerci, în timp ce evaluează pe teren dezastrul provocat de ploile torențiale.

Prăpăd făcut în Bulgaria de ciclonul din Marea Neagră

Ciclonul din Marea Neagră a creat fenomene extreme și în Bulgaria. O ploaie torenţială puternică, ce a durat mai puţin de o oră, a făcut prăpăd, miercuri după-amiază, în oraşul vecin de peste Dunăre, Ruse. Pe majoritatea străzilor și bulevardelor principale din Ruse s-au format blocaje uriașe, pentru că inundațiile s-au produs într-un moment în care oamenii se întorceau de la serviciu. Pe o altă arteră principală a oraşului, Bulevardul Hristo Botev, care s-a transformat într-un râu, un tânăr a ieșit cu caiacul pe apă. Momentul a fost filmat, iar clipul a devenit virale pe rețelele de socializare.

Pe internet au fost postate zeci de materiale video cu dezastrul din orașul dunărean.  

Ciclonul lovește România în acest sfârșit de săptămână

”Se va apropia în mod special pe partea de sud vest a ţării unde va staţiona până la sfârşitul acestei săptămâni. Acest tip de ciclon retrograd, trebuie să menţionăm că, având şi un aport suplimentar de vapori de apă din Marea Neagră are o dinamică foarte rapidă şi, într-adevăr, poate să genereze cantităţi mari de apă pe secvenţe mai scurte de timp, care să depăşească valori de peste 40 - 50 litri pe metru pătrat”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

Meteorologii spun că vor urma avertizări cod roşu de vreme extremă.

Acest ciclon s-a format în zona Mării Mediterane, a traversat la sfârșitul săptămânii trecute, duminică și luni, Peninsula Balcanică și a ajuns deasupra bazinului vestic al Mării Negre în cursul zilei de marți.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ciclonul din Marea Neagră face prăpăd în Crimeea. După Kerci, a fost declarată stare de urgență și în Yalta