Antena Meniu Search
x

Foto Cine este autorul atacului sângeros din biserica din Hamburg, în care cel puţin 8 persoane şi-au pierdut viaţa. Printre victime şi un copil aflat în pântecele mamei

Atacul sângeros care a avut loc într-un lăcaş de cult din Hamburg a dus la moartea a cel puţin opt oameni şi rănirea altor 24. Printre victime se numără şi un copil nenăscut, care s-ar fi aflat în pântecele mamei sale. Anchetatorii cred că şi criminalul ar fi unul dintre cei găsiţi morţi. 

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 14:56

Poliţiştii spun că autorul atacului armat din Hamburg era "fost membru al Martorilor lui Iehova". Potrivit „Der Spiegel”, atacatorul este un bărbat în vârstă de 35 de ani, pe nume Philipp F, care pretinde că este consultant în afaceri.

Cine este autorul atacului sângeros din biserica din Hamburg

Atacatorul, cetățean german, a ucis 7 persoane înainte de a îndrepta arma spre el însuși, au spus polițiștii. Potrivit aceleiași surse, un copil nenăscut a fost identificat printre victimele atacului. Copil nenăscut a fost împușcat mortal în pântecele mamei, informează Mediafax

Intervenția rapidă a poliției a împiedicat uciderea mai multor persoane, au spus polițiștii, adăugând că atacatorul, despre care se crede că este un fost membru al Martorilor lui Iehova, a acționat singur. Aproximativ 20 de persoane au fost salvate nevătămate. Au fost opt răniți, dintre care patru grav.

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al poliției, Holger Vehren, a declarat că ofițerii au fost alertați de împușcături în jurul orei 21.15 și au ajuns rapid la fața locului. După ce ofițerii au ajuns și au găsit oameni cu răni de armă la parter, au auzit o împușcătură de la un etaj superior și au găsit o persoană decedată la etaj, care ar fi putut fi atacatorul, a spus el. Cancelarul german Olaf Scholz, fost primar din Hamburg, a descris împușcăturile ca fiind "un act brutal de violență".

„Der Spiegel” notează că victimele sunt femei și bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 60 de ani, precum și fetița "în vârstă de 28 de săptămâni" nenăscută, a declarat Thomass Radszuweit, șeful Serviciului de protecție a statului.

Suspectul, Philipp F., nu intrase până acum în atenția poliției. El părăsise comunitatea "în mod voluntar, dar nu cu bună credință". Atacatorul era în posesia legală a armei crimei. Poliția a precizat că acesta obținuse permisul de armă ca trăgător sportiv abia în decembrie anul trecut.

Potrivit șefului poliției, Martin Meyer, a existat o informație anonimă potrivit căreia bărbatul de 35 de ani ar putea să nu fie potrivit pentru a deține o armă, din cauza unei boli mintale nediagnosticate. se pare că se făcuseră verificări, dar bărbatul era cooperant și nu a ridicat suspiciuni pentru „măsuri suplimentare la acel moment”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cine este autorul atacului sângeros din biserica din Hamburg, în care cel puţin 8 persoane şi-au pierdut viaţa. Printre victime şi un copil aflat în pântecele mamei