Antena Meniu Search
x

Galerie foto Atac în Norvegia: Un bărbat înarmat cu un arc cu săgeţi a atacat mulţimea. Mai multe persoane au murit

Mai multe persoane au fost ucise și altele rănite de un bărbat care folosea un arc și săgeți pentru a ataca mulţimea, în mai multe zone din orașul norvegian Kongsberg.

De Ovidiu Cojocaru la 14.10.2021, 00:46

Update 00:30 - Oficialii vorbesc despre o a cincea persoană decedată, relatează NRK. "Din păcate, pot confirma că sunt cinci oameni uciși și doi răniți. Unul dintre răniți este un polițist care se afla în magazin în timpul liber. Acum se află în spital alături de cealaltă persoană rănită", spune inspectorul de poliție Øyvind Aas. El a spus că poliția nu bănuiește că în atacul din Kongsberg au fost implicate mai multe persoane decât bărbatul care a fost arestat.

Update 23:45 - Televiziunea de stat norvegiană relatează că ar fi vorba de patru morți, însă numărul acestora nu a putut fi confirmat cu exactitate de șeful poliției din Kongsberg, Øyvind Aas. Acesta spune că nu poate oferi public detalii despre victimele atacului, pentru că polițiștii nu au reușit să anunțe rudele tuturor celor răniți sau decedați. Aas a confirmat însă că niciun agent al poliției nu se află printre victimele atacatorului. 

Ministrul Justiției, Monica MælandAcesta este un incident foarte grav. Elicoptere ale poliției, echipe de pirotehniști și echipajele de urgență au fost repede mobilizate la locurile atacurilor din Kongsberg. În plus, spitalele sunt pregătite, iar municipalitatea a stabilit un loc de criză.

Reacția premierului Stefan Löfven

Pe acelaşi subiect

Atac teribil în Norvegia în această seară, cu mai mulți morți și răniți. Gândurile mele se îndreaptă către victime și cei dragi

La ora locală 18.13, poliția a primit mai multe apeluri de la oamenii din centrul oraşului Kongsberg prin care anunţau că o persoană se deplasa cu o armă care ar fi semănat cu un arc și o săgeată, potrivit NRK.

Oamenii legii consideră că făptuitorul a acționat singur, dar a menționat incidentul ca fiind foarte „grav”. Poliția spune că este devreme să răspundă la întrebarea dacă a fost un atac terorist. Potrivit Laagendalsposten, un ziar regional, unitatea norvegiană de poliție de elită, numită și Delta, forțele militare și un număr mare de mașini și ambulanțe de poliție s-au deplasat la locurile unde au avut loc atacurile, în Kongsberg. O anchetă este în desfășurare.

"Este o tragedie, absolut îngrozitoare.Ceva despre care nu s-ar fi crezut că se poate întâmpla în Kongsberg. Deci, acum trebuie doar să ne descurcăm în cel mai bun mod posibil" spune primarul din Kongsberg, Kari Anne Sand.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Atac în Norvegia: Un bărbat înarmat cu un arc cu săgeţi a atacat mulţimea. Mai multe persoane au murit