Meniu
Search
x

Galerie foto Cine sunt ucrainenii dispăruţi în urma atacului de la mall-ul din Kremenciuk. 36 de persoane, captive sub dărâmături

În Ucraina se desfăşoară în continuare operaţiuni de salvare a victimelor care au fost prinse sub dărâmături în urma atacului de la mall-ul din Kremenchuk. Cel mai recent bilanţ arată că 18 persoane au fost ucise, 60 rănite, iar aproape 40 sunt în continure date dispărute. Război Rusia-Ucraina ziua 125.

De Ovidiu Cojocaru la 28.06.2022, 14:54

O rachetă rusească a lovit, luni un centru comercial din oraşul Kremenciuk, din centrul Ucrainei, au anunţat preşedintele ţării, Volodimir Zelenski, şi alţi oficiali locali. 

Operațiunile de căutare și salvare continuă în această dimineață, în timp ce lucrătorii demontează structurile clădirilor deteriorate pentru a-i căuta pe cei care ar putea fi încă prinși de resturile căzute. 36 de ucraineni sunt în continuare prinşi sub dărâmături, scrie Reuters.

Serviciile de stat de urgență din Ucraina au furnizat o actualizare în jurul orei 7 dimineața, ora locală, confirmând că 18 persoane au murit în atac, inclusiv o persoană care a cedat rănilor suferite, în spital.

Identitatea mai multor persoane care sunt în continuare căutate printre ruinele complexului comercial a fost făcută publică. Astfel, mai mulţi ucraineni apar acum pe lista persoanelor date dispărute în urma atacului de la mall.

Pe acelaşi subiect

Zeci de persoane sunt în continuare dispărute

Yuri Mikitenko, un tânăr ucrainean, se afla în timpul serviciului în momentul bombardamentului. Acasă îl aşteptu fiica şi soţia.

Nikolay Krychkov  era şi el angajat la un magazin din interiorul centrului comercial, iar Anna Vovnenko fusese la cumpărături cu mama ei. Cele două se despărţiseră cu puţin timp după atac. În momentul bombardamentului, mama ei se afla într-o altă parte a clădirii. Femeia este acum internată în spital.

Oksana Poshtarenko, o tânăra de 29 de ani, se afla în timpul serviciului în momentul în care mall-ul a fost atacat de ruşi, iar Vyacheslav Demidov, în vârstă de 23 de ani este dat dispărut şi el. Tânărul era, de asemenea angajat în centrul comercial.

Alyona Velichko în vârstă de 44 de ani mersese în mall pentru a se întâlni cu o altă persoană. Acum este şi ea printre cei daţi dispăruţi, în timp ce Sofia Vinnik, în vârstă de 21 de ani se afla la serviciu în momentul atacului.

Nikolay Krychkov şi el pe lista dispăruţilor se afla în mall tot pentru că acolo îşi desfăşura activitatea ,în timp ce Ruslan Mykolenko în vârstă de 26 este acum căutat de familie, după ce ieri se afla în centrul comercial care a fost bombardat de ruşi.

Atac nemilos al ruşilor

Tatyana Brigadirenko era o altă angajată a centrului comercial. Este acum căutată printre ruinele clădirii de către iubitul ei Ihor Ivakhnenko.

„O căutăm pe mama noastră, în vârstă de 50 de ani, era la locul ei de muncă din Amstor” spune acum familia despre o altă femeie dispărută în urma atcului de ieri.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, după atacul cu rachete asupra mallului din Kremenciuk, soldat - conform bilanţului de până acum - cu 12 morţi şi 24 de răniţi, că "statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume". "(...) toată lumea trebuie să ştie că a cumpăra sau a transporta petrol rusesc, a menţine contactele cu băncile ruseşti, a plăti taxe şi vamă statului rus înseamnă a da bani teroriştilor"

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cine sunt ucrainenii dispăruţi în urma atacului de la mall-ul din Kremenciuk. 36 de persoane, captive sub dărâmături