Antena Meniu Search
x

Video Ciocniri violente la Tel Aviv, între protestatari și poliție. Oamenii cer guvernului Netanyahu să aducă ostaticii acasă

Au fost ciocniri violente aseară în Tel Aviv, între forţele de ordine şi protestatari, iar mai multe persoane au fost arestate. Mii de oameni au cerut, din nou, guvernului israelian să ajungă cât mai repede posibil la un acord pentru eliberarea ostaticilor. Totul vine şi în contextul în care preşedintele american Joe Biden a prezentat recent un nou plan de încetare a focului în Gaza. Netanyahu însă pare să nu-i facă pe plac liderului de la Casa Albă. Premierul israelian a declarat că nu poate exista o încetare permanentă a ostilităţilor până când Hamas nu dispare de pe faţa pământului.

de Redactia Observator

la 02.06.2024 , 15:25

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că Israelul a propus un nou plan de încetare a focului în Gaza și a cerut Hamas să accepte noua ofertă, afirmând că este cea mai bună modalitate de a pune capăt conflictului, scrie Reuters.

"Este timpul ca acest război să se încheie și să înceapă ziua de după", a declarat Biden.

Război Israel-Hamas. Propunerea de pace a lui Joe Biden este alcătuită din trei etape.

Vezi și

Prima ar fi o încetare a focului cu o durată de șase săptămâni. În această perioadă, forțele israeliene s-ar retrage din Gaza, iar ostaticii ar fi schimbați cu prizonieri palestinieni. Civilii palestinieni s-ar întoarce în Gaza, inclusiv în partea de nord a acesteia, iar 600 de camioane ar aduce zilnic ajutoare umanitare în Gaza, a declarat Biden.

Pe acelaşi subiect

În a doua fază, Hamas și Israelul ar urma să negocieze termenii unei încetări permanente a ostilităților. "Încetarea focului va continua atâta timp cât negocierile continuă", a spus președintele.

Cea de-a treia fază ar include un plan major de reconstrucție pentru Gaza. Propunerea a fost transmisă de Qatar către Hamas, a declarat Biden.

Președintele a făcut apel la cei din Israel care fac presiuni pentru un război "pe termen nelimitat" să se răzgândească. El a lansat și un apel către militanţii Hamas să accepte această propunere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri externe » Ciocniri violente la Tel Aviv, între protestatari și poliție. Oamenii cer guvernului Netanyahu să aducă ostaticii acasă