Antena Meniu Search
x

Cod roșu de caniculă în Europa. Meduzele au invadat plajele din Spania, râurile au secat în Germania

Harta de vacanţă a turiştilor români se umple de pericole. După Spania şi Portugalia, meteorologii au emis azi cod roşu de caniculă în Croaţia, Elveţia şi Polonia.

Vezi și

Harta de vacanţă a turiştilor români se umple de pericole. După Spania şi Portugalia, meteorologii au emis azi cod roşu de caniculă în Croaţia, Elveţia şi Polonia. De parcă nu ar fi fost de ajuns, meduzele au început să se înmulţească în Malaga, una dintre cele mai populare destinaţii turistice de pe litoralul spaniol. Iar în Franţa, maşinile poluante nu mai au voie să circule prin centrul marilor oraşe.

Vacanţa de vis în Europa a devenit un adevărat coşmar. În capitala Spaniei, localnicii şi turiştii au făcut faţă cu greu celor 40 de grade Celsius.

Este o vară de foc la propriu, în ţara cu cel mai mare număr de baruri, cafenele şi restaurante din Uniunea Europeană. În sud, 1.500 de locuitori au fost evacuaţi din cauza unui incendiu de vegetaţie care a cuprins un parc naţional.

JOSE ANTONIO CORTERRICO, reprezentant Guvernul regional din Andaluzia:

Este o situaţie dificilă, fiindcă accesul a fost aproape imposibil în unele zone. De aceea am folosit peste noapte utilaje grele şi am deschis un coridor.  

Nici marea nu e mai primitoare cu turiştii. Zilele toride au provocat o invazie a meduzelor, în special pe coasta de sud a Spaniei. Pe o plajă din Malaga sunt adunate sute în fiecare zi. 

Nici Portugalia nu pare o alegere prea inspirată în aceste zile. În regiunea turistică Algarve au luat foc peste 1.000 de hectare de pădure. Cel puţin 25 de oameni au fost răniţi, zeci de case şi maşini au ars, iar trei localităţi au fost evacuate. 

Şi cine vrea să aleagă Europa pentru această vacanţă, trebuie să aibă un plan de rezervă. De azi, Germania, Croația, Polonia şi Elveţia sunt sub cod roşu de caniculă. Până la sfârşitul săptămânii, oamenii vor avea de înfruntat 40 de grade Celsius. 

În Paris şi în Lyon s-au înregistrat astăzi 36 de grade Celsius. Creşterea temperaturilor a agravat şi poluarea. De aceea, în mai multe oraşe au fost impuse restricţii de circulaţie a maşinilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cod roșu de caniculă în Europa. Meduzele au invadat plajele din Spania, râurile au secat în Germania