Antena Meniu Search
x

Comisia Europeană susţine că Gazprom a închis conducta Nord Stream sub pretexte false

Comisia Europeană a acuzat gigantul rus Gazprom că a oprit furnizarea de gaze prin conducta Nord Stream din Marea Baltică către Germania folosind pretexte false, relatează dpa, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 03.09.2022, 07:59

Comisia Europeană susţine că Gazprom a închis conducta Nord Stream sub pretexte false
- Profimedia

"Anunţul Gazprom din această după-amiază că închide din nou (Nord Stream) sub pretexte false este o altă confirmare a nefiabilităţii sale ca furnizor", a scris vineri seara pe Twitter un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. "Este, de asemenea, o dovadă a cinismului Rusiei, deoarece preferă să arunce gaze

în loc să onoreze contracte", a precizat sursa citată.

Potrivit producătorului de turbine Siemens Energy o scurgere de petrol nu justifică oprirea gazoductului Nord Stream

Potrivit producătorului de turbine Siemens Energy o scurgere de petrol nu justifică din punct de vedere tehnic oprirea gazoductului Nord Stream, decisă de Gazprom după descoperirea unor astfel de scurgeri într-o turbină. Gazprom a anunţat vineri seara că gazoductul Nord Stream, care urma să fie repus în funcţiune sâmbătă după o perioadă de întreţinere, va fi în cele din urmă oprit "complet" până la repararea unei turbine a acestui gazoduct vital pentru aprovizionarea europenilor.

Anunţul Gazprom riscă să accentueze îngrijorarea ţărilor europene, care încearcă să evite o criză energetică în iarna care se apropie şi acuză Moscova că utilizează gazele ca armă pentru a se răzbuna pentru sancţiunile occidentale după ofensiva rusă în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Comisia Europeană susţine că Gazprom a închis conducta Nord Stream sub pretexte false