Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Companiile aeriene nu mai zboară în Iran, după atacul bazelor militare americane

Mai multe companii aeriene au decis, în această dimineaţă, să evite spaţiul aerian al Iranului, după atacurile cu rachete asupra bazelor militare americane din Irak.

de Alin Tarnovschi

la 08.01.2020 , 10:55

Companiile aeriene au anunţat că avioanele vor evita spaţiul aerian din Iran Companii aeriene, fără zboruri în Iran, după atacurile cu rachete - Profimedia Images / Ilustraţie

Mai multe companii aeriene au decis, în această dimineaţă, să evite spaţiul aerian al Iranului, după atacurile cu rachete asupra bazelor militare americane din Irak.

Sinagapore Airlines a anunţat, astăzi, că zborurile companiei din Europa au fost redirecţionate astfel încât să evite spaţiul iranian.

De asemenea, compania a explicat că monitorizează atent situaţia din Iran şi că va efectua schimbări ale zborurilor, dacă va fi necesar.

Articolul continuă după reclamă

EVA Air, compania aeriană din Taiwan, a anunţat că avioanele sale cu rute europene au început să evite spaţiul aerian din Iran pentru siguranţa pasagerilor săi.

Pe acelaşi subiect

Malaysia Airlines a anunţat, printr-o infomare de presă, că va evita spaţiul aerian din Iran, notează CNN.

Atât EVA Air şi Malaysia Airlines au adăugat că avioanele lor nu operează nici în spaţiul aerian din Irak.

Iranul a atacat cu rachete baze militare americane din Irak

În Statele Unite ale Americii (SUA), Administraţia Federală de Aviaţie a emis o interdicţie pentru avioanele civile de a opera în spaţiile aeriene din Irak, Iran, Golful Persic şi Golful Oman.

Majoritatea companiilor aeriene americane, inclusiv American Airlines şi Delta, nu operează zboruri deasupra Iranului în prezent.

Deciziile companiilor aeriene vine după ce două baze militare americane din Iral au fost atacate, noaptea trecută, cu rachete balistice, de Iran, în semn de răzbunare pentru asasinarea generalului Qasem Soleimani.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Companiile aeriene nu mai zboară în Iran, după atacul bazelor militare americane