Video Companiile care angajează hoţi profesionişti. Oamenii sunt plătiţi pentru a testa sistemele de securitate
Magazinele din Marea Britanie angajează hoţi profesionişti. Mai multe companii din Regatul Unit au angajat persoane specializate în furturi care trebuie să le testeze sistemele de securitate de ultimă generaţie.
Aceştia verifică dacă alarmele sunt montate ca la carte pe produse şi încearcă să le fure chiar de sub nasul agentului de pază. În Marea Britanie, cheltuielile pentru combaterea infracţionalităţii au crescut cu 67% într-un singur an.
Furturile și violența în retail au atins niveluri record în Marea Britanie, cu pierderi de 2,2 miliarde lire sterline și 2.000 de incidente zilnice de agresiune asupra angajaților.
Niveluri record de furturi şi criminalitate
Lanțul Co-op susține că inițiativa Pegasus, lansată în octombrie 2023 pentru schimb de informații între retaileri și poliție, a îmbunătățit semnificativ rata de răspuns a autorităților, aceasta crescând la 66% la nivel național.
- Secretul mortal ascuns în apele Lacului Roz. Animalele sunt transformate în "stane de piatră"
- Încercarea disperată a unui căţeluş de a scăpa din adăpostul unde urma să fie eutanasiat. Cine l-a salvat
- Crimă șocantă în Olanda. Fetiță de 11 ani, înjunghiată pe stradă de un bărbat de 29 de ani
- "Lăsați-i să se joace cu focul". Olanda revoluţionează parcurile: cum vor arăta noile locuri de joacă pentru...
- Primele informaţii oferite de cutiile negre. Cum au încercat piloţii American Airlines să evite impactul cu...
În Londra, însă, criminalitatea rămâne o problemă majoră, reprezentând 27% din totalul incidentelor Co-op, deși doar 9% dintre magazinele sale se află în capitală.
Retailerii au investit 1,8 miliarde de lire sterline în securitate, inclusiv tehnologii AI pentru detectarea furturilor și agresiunilor, echipe sub acoperire și standuri securizate pentru bunuri de valoare. În ciuda acestor măsuri, se estimează că infracțiunile vor continua să crească din cauza costurilor de trai în creștere.
Guvernul britanic a anunțat măsuri pentru combaterea acestui fenomen, inclusiv eliminarea pragului de 200 de lire pentru furturile considerate „minore” și introducerea unui nou delict specific de agresiune împotriva angajaților din retail.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰