Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Condamnare pentru prezentatorul BBC care a anunțat moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce i s-a găsit în telefon

Prezentatorul BBC News Huw Edwards a fost condamnat la şase luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de doi ani, după ce a recunoscut acuzaţiile de realizare de imagini indecente cu copii.

de Redactia Observator

la 16.09.2024 , 17:04

Huw Edwards Condamnare pentru prezentatorul BBC care a anunțat moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce i s-a găsit în telefon - Profimedia Images

În iulie, fostul prezentator de ştiri a recunoscut că deţinea 41 de astfel de imagini, care i-au fost trimise pe WhatsApp - inclusiv unele în care apărea o victimă cu vârste cuprinse între şapte şi nouă ani.

El a fost condamnat luni la Westminster Magistrates' Court, unde i s-a cerut, de asemenea, să participe la un program de tratament pentru agresorii sexuali.

La ultima sa înfăţişare în instanţă, acesta a pledat vinovat la trei capete de acuzare pentru realizarea de imagini indecente cu copii. În conformitate cu legea, imaginile pot însemna fotografii sau clipuri, transmite News.ro.

Articolul continuă după reclamă

Huw Edwards, unul dintre cei mai bine plătiți prezentatori ai BBC

Pe acelaşi subiect

Până anul trecut, Edwards a fost unul dintre principalii prezentatori ai emisiunii "News at Ten" de la BBC One şi a asigurat adesea acoperirea evenimentelor naţionale majore.

Judecătorul care l-a condamnat luni a declarat că "reputaţia îndelung câştigată" a fost "distrusă".

Un purtător de cuvânt al BBC a declarat că organizaţia a fost "îngrozită" de infracţiunile lui Edwards. "El a trădat nu doar BBC, ci şi publicul care a crezut în el".

Edwards va fi înscris în registrul infractorilor sexuali timp de şapte ani - ceea ce înseamnă că trebuie să anunţe poliţia despre locul în care se află.

Instanţa a aflat că Edwards a trimis sute de lire unui agresor sexual condamnat după ce acesta i-a trimis imagini pornografice.

Deşi majoritatea imaginilor erau cu bărbaţi adulţi, o proporţie semnificativă a imaginilor erau cu copii.

Dintre cele 377 de imagini, 41 erau imagini indecente cu minori

Procurorul Ian Hope a confirmat detaliile de la prima audiere, şi anume că imaginile de categoria A pe care Edwards le deţinea erau în majoritate ale unor copii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani.

Un copil avea între şapte şi nouă ani.

Edwards a fost cel mai bine plătit jurnalist al BBC, primind între 475.000 şi 479.999 de lire sterline între aprilie 2023 şi aprilie 2024.

BBC i-a cerut să returneze cele 200.000 de lire sterline pe care le-a câştigat între arestarea sa în noiembrie anul trecut şi demisia sa în aprilie anul acesta.

Directorul general al BBC a declarat săptămâna trecută că "sunt în curs discuţii" cu privire la posibilitatea de a recupera banii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Condamnare pentru prezentatorul BBC care a anunțat moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce i s-a găsit în telefon