Antena Meniu Search
x

Video Condamnări definitive pentru "fiarele" din Lanciano, românii care au supus o familie de italieni la torturi inimaginabile

"Fiarele din Lanciano", aşa cum au fost numiţi românii care i-au jefuit și torturat pe soții Carlo Martelli și Niva Bazzan, în 23 septembrie 2018, și-au aflat sentințele definitive, după ce magistrații italieni au respins apelurile celor șapte tâlhari.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.10.2021, 11:30

Condamnări definitive pentru "fiarele" din Lanciano, românii care au supus o familie de italieni la torturi inimaginabile - Arhivă

Sentințele pronunțate de Curtea de Apel din L'Aquila, la 24 septembrie 2020, au fost confirmate de magistrații Curții Supreme, relatează ANSA.

Astfel, pedepsele însumate primite de români sunt de peste 65 de ani de închisoare:

- Alexandru Bogdan Colţeanu - 14 ani;

- Marius Adrian Martin - 11 ani;

Pe acelaşi subiect

- Aurel Ruset - 8 ani și 4 luni;

- Constantin Ţurlică - 8 ani;

- Ion Cosmin Ţurlică - 8 ani;

- Bogdan Ghiviziu - 7 ani;

- Gheorghe Traian Jacota - 10 luni.

Românii au tăiat urechea soţiei medicului chirurg din Lanciano

În noaptea de 22 spre 23 septembrie 2018, cei şapte români au intrat în casa medicilor Carlo Martelli și Niva Bazzan din Lanciano (Abruzzo). Românii ar fi avut un pont că cei doi soţi, de profesie medici, avea în casă un seif în care se afla o sumă mare de bani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei şapte români i-au trezit din somn pe cei doi italieni şi au început să îi tortureze pentru a afla unde este seiful. În timpul atacului, bărbatul a fost lovit de mai multe ori în faţă, în timp ce soţia sa a fost la rândul ei bătută cu sălbăticie. La un moment dat, pentru că cei doi nu le-au spus unde este seiful, românii au găsit o seceră şi au tăiat urechea soţiei medicului Carlo Martelli. 

Într-un final, românii au realizat că în casă nu se afla niciun seif cu bani, astfel că au furat toţi banii pe care i-au găsit, dar şi câteva carduri şi s-au făcut nevăzuţi. La trei zile după atac, poliţiştii italieni au arestat primii trei români: fraţii Constantin (22 de ani) şi Ion Cosmin (20 de ani) Ţurlică, dar şi pe Aurel Ruset (25 de ani).

Un alt român a fost arestat într-un hotel din Lanciano, iar poliţiştii au stăpânit cu greu o mulţime de oameni adunată în faţa hotelului pentru a-l linşa pe tâlhar.

După alte câteva zile, poliţiştii au reţinut alţi doi români, iar cel de-al şaptelea suspect a fost prins la Craiova, el reuşind să fugă din Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Condamnări definitive pentru "fiarele" din Lanciano, românii care au supus o familie de italieni la torturi inimaginabile