Antena Meniu Search
x

Confruntarile violente s-au reluat la Istanbul

Politia turca si-a folosit tunurile cu apa impotriva multimii care a ocupat, din nou, piata Taksim, pentru a comemora o saptamana de la evacuarea, cu forta, a manifestantilor.

Vezi și

Fortele de securitate au intervenit, cu aceleasi mijloace, si la Ankara, pentru a pune capat protestelor.

Violentele s-au produs dupa ce mii de protestatari au invadat din nou, in mod pasnic, piata Taksim. Ei au depus, simbolic, flori pentru oamenii ucisi si raniti in cele trei saptamani de confruntari, dar au scandat si lozinci pentru demisia premierului Recep Tayyip Erdogan.

Dupa o ora si jumatate, politistii si-au pierdut rabdarea. Manifestantii au fost somati sa evacueze piata, iar apoi au intrat in actiune scutierii, sustinuti de tunurile cu apa.

In spatiul pietei, fortele de ordine nu au mai recurs la gazele lacrimogene a caror folosire excesiva a fost puternic criticata, inclusiv de asociatiile medicale. Dar pe strazile vecine, pe care s-au refugiat manifestantii, aerul s-a umplut din nou de gaze si au fost trase si gloante de cauciuc.

Cartierul a devenit scena unei adevarate gherile urbane. Cativa protestatari au fost snopiti in bataie cu bastoanele. In replica, politistii au fost bombardati cu scaune, sticle si pahare de la terasele restaurantelor.

Tunurile cu apa au intrat in actiune si la Ankara. Un reporter de la Russia Today le-a simtit efectul pe propria piele, chiar cand inregistra o corespondenta.

Atat la Ankara, cat si la Istanbul, politia a reusit, in cele din urma, sa-i alunge pe manifestanti. Dar, cu siguranta, acestia vor reveni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Confruntarile violente s-au reluat la Istanbul