Antena Meniu Search
x

Controverse și tensiuni la summitul G7

A doua zi a summit-ului G7 din Franţa a fost prilej pentru o lovitură de teatru. Apariţia-surpriză a ministrului de Externe al Iranului l-a dezarmat pe Donald Trump. Luat prin suprindere, liderul de la Casa Albă a lipsit de la discuţiile privind schimbările climatice.

de Redactia Observator

la 26.08.2019, 22:33

Vezi și

A doua zi a summit-ului G7 din Franţa a fost prilej pentru o lovitură de teatru. Apariţia-surpriză a ministrului de Externe al Iranului l-a dezarmat pe Donald Trump. Luat prin suprindere, liderul de la Casa Albă a lipsit de la discuţiile privind schimbările climatice. În schimb, Primele Doamne au captat privirile tuturor. 

Poza de grup realizată pe malul Atlanticului a fost prilej ca liderii lumii şi soţiile lor să-şi demonstreze relaţiile apropiate. Mult prea apropiate, au comentat internauţii, când au văzut imaginile în care Melania Trump îl sărută pe obraz pe premierul canadian, Justin Trudeau. 

De altfel, prima Doamnă a Americii a atras atenţia încă de la primii paşi pe pământ francez, când a purtat o rochie Calvin Klein de culoare galbenă şi pantofi roz cu toc. 

În schimb, Donald Trump a surprins-o pe Angela Merkel cu un gest plin de afecţiune. 

Mult mai tensionate au fost discuţiile oficiale din timpul summitului, care au atins puncte sensibile, precum schimbările climatice. 

Donald Trump a lipsit din sala negocierilor, iar presa internaţională speculează că preşedintele a vrut să îşi arate astfel nemulţumirea faţă de apariţia neaşteptată la summit a ministrului de Externe iranian. 

Şi starea îngrijorătoare a economiei mondiale a fost în centrul discuţiilor. Statele Unite şi China sunt în plin război comercial, iar Germania şi Italia ar putea intra în recesiune.

În timp ce şefi de stat şi de guvern discutau subiectele presante de pe ordinea de zi, Primele Doamne s-au bucurat de o plimbare prin frumoasa staţiune Biarritz, unde mai mulţi surferi au făcut spectacol pentru ele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Controverse și tensiuni la summitul G7