Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum s-a încheiat Convenţia Republicană, care l-a desemnat candidat pe Donald Trump

Artificii, ironii şi controverse. Convenţia prin care republicanii l-au desemnat din nou pe Donald Trump candidatul lor pentru Casa Albă s-a încheiat. Ecourile însă rămân. Liderul de la Casa Albă a făcut dintr-un eveniment de partid, o afacere de familie. O strategie care s-a întors însă împotriva sa joi seară, când soţia lui şi fiica cea mare s-au salutat cu răceală. 

de Simona Moloiu

la 02.11.2020 , 15:30

  • În ultima seară a luat cuvântul şi Ivanka Trump.
  • Donald Trump îl are contracandidat pe democratul Joe Biden.

Focuri de artificii în semn de victorie. Aşa a încheiat Donald Trump convenţia republicană în care a fost învestit candidatul partidului la Casa Albă. 

Donald Trump, preşedintele SUA: Vom face America mândră. Şi vom face America mai măreaţă decât a fost vreodată. Sunt foarte mândru că sunt candidatul Partidului Republican. Vă iubesc pe toţi. 

Dincolo de zidurile Casei Albe, atmosfera nu este deloc festivă. Statele Unite au cele mai multe victime ale epidemiei de coronavirus din întreaga lume, iar tensiunile rasiale sunt la cote ridicate. Donald Trump nu stă bine nici în sondaje. Doar 43 % dintre americani spun că vor vota cu el, în timp ce pentru Joe Biden şi-au exprimat preferinţa 51%. În speranţa că va reduce din diferenţă, Trump i-a zugrăvit lui Biden protretul liderului care vrea să îngroape visul american. 

Vezi și

Donald Trump, preşedintele SUA: Nu a mai existat niciodată o aşa diferenţă ideologică între două partide şi doi candidaţi. (...) Oponenţii noştri cred că America este o naţiune decăzută. Vrem ca fiii şi fiicele noastre să afle adevărul. America este cea mai măreaţă şi excepţională naţiune din istoria lumii. (...) Nu mai este nimeni pe Pământ ca noi.  

Donald Trump a făcut din congresul partidului Republican o afacere de familie. Nu a fost seară în care să nu vorbească cel puţin două persoane apropiate lui. În ultima seară a fost rândul fiicei preferate şi consileră a sa, Ivanka.  

Donald Trump, preşedintele SUA: Este comandantul nostru suprem, campion al muncitorului american, apărător al bunului simţ şi al vocilor uitate ale bărbaţilor şi femeilor naţiunii noastre. Este preşedintele nostru şi tatăl meu, Donald  J. Trump.

Unitatea pe care a vrut să o arate lumii Donald Trump a fost demascată însă în ultima seară a convenţiei, când Melaniei Trump i-a dispărut zâmbetul de pe faţă în momentul în care a dat cu ochii cu fiica ei vitregă, Ivanka Trump. Grimasa soţiei preşedintelui nu face decât să alimenteze zvonurile potrivit cărora cele două doamne din viaţa liderului de la Casa Albă nu se au la suflet, după ce Ivanka ar fi încercat să-i submineze rolul de primă-doamnă.

Războiul pare să fi fost câştigat până acum de Melania Trump. O dovedeşte şi apariţia primei doamne de joi seară. Dacă Ivanka s-a rezumat la o ţinută discretă, all black, Melania putea fi remarcată de oriunde din mulţime. Prima doamnă a ieşit în evidenţă într-o rochie Valentino de un verde electric.  

Simona Moloiu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Cum s-a încheiat Convenţia Republicană, care l-a desemnat candidat pe Donald Trump