Antena Meniu Search
x

Masacru evitat în ultima clipă la Milano, datorită unui copil-erou

Un masacru a fost evitat în ultima clipă în apropiere de Milano, unde 51 de copii au fost luaţi ostatici de şoferul autobuzului care trebuia să îi ducă la şcoală. Bărbatul, cetăţean italian născut în Senegal ar fi vrut, prin gestul lui, să răzbune moartea imigranţilor care au pierit în Mediterana.

de Redactia Observator

la 21.03.2019, 15:23

Vezi și

Un masacru a fost evitat în ultima clipă în apropiere de Milano, unde 51 de copii au fost luaţi ostatici de şoferul autobuzului care trebuia să îi ducă la şcoală. Bărbatul, cetăţean italian născut în Senegal, ar fi vrut, prin gestul lui, să răzbune moartea imigranţilor care au pierit în Mediterana.

În Milano trăieşte o comunitate importantă de români dar pentru moment nu sunt informaţii despre vreun copil român implicat în incident.

40 de minute de groază au petrecut cei 51 de copii în autobuzul care trebuia să îi ducă la şcoală. Şoferul i-a luat ostatici şi plănuia să îi ucidă.

Senegalezul a legat mâinile fiecărui copil cu benzi de plastic, a stropit autobuzul cu benzină şi a spus că se va sinucide. Dar planuia ca, mai intâi, să ajungă până la aeroport.

Unul dintre şcolari a dat alarma după ce a reuşit să îşi desfacă legăturile de la mâini şi să îi trimită un SMS mamei. Deşi şoferul le luase telefoanele, copilul-erou a reuşit să recupereze un mobil căzut între scaune şi astfel şi-a salvat nu doar propria viaţă, ci şi pe cea a colegilor.

O echipă de poliţişti antitero a reuşit să elibereze copiii la un filtru rutier. În timp ce unii agenţi i-au captat atenţia şoferului, alţii au spart geamurile din spate şi au eliberat copii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ousseynou Sy, zis şi Paolo, are origini senegaleze, iar procurorii spun că gestul lui a fost premeditat. Cumpărase legătorile din plastic şi un bidon cu 10 litri de combustibil cu o zi înainte.

Procurorii nu au găsit nicio legătură cu vreo reţea teroristă. Bărbatul a fost căsătorit cu o italiancă şi are doi copii. A mai fost condamnat în trecut pentru agresiune sexuală şi conducere sub influenţa alcoolului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Masacru evitat în ultima clipă la Milano, datorită unui copil-erou