Antena Meniu Search
x

Copiii nord-coreenilor care folosesc anumite cuvinte populare în Coreea de Sud riscă să ajungă în lagăre de muncă

Copiii nord-coreeni ar putea ajunge în lagăre de muncă dacă sunt prinși sau raportați că folosesc cuvinte populare printre tinerii din țara vecină. Autoritățile vor verifica telefoanele cetățenilor, iar cei care încalcă regulile vor fi trimiși la muncă forțată.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 08.01.2021, 10:20

Kim Jong-un, liderul de la Phenian
Kim Jong-un, liderul de la Phenian - Profimedia Images
  • Kim Jong-un vrea ca autoritățile să verifice telefoanele cetățenilor nord-coreeni
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Printre cuvintele interzise se numără “chal-ka” (n.r. ne mai vedem) și “ty” (n.r. prescurtarea în engleză pentru mulțumesc). De asemenea, filmele și emisiunile din Coreea de Sud sunt interzise în Nord.

Un părinte a declarat jurnaliștilor japonezi că oricine încalcă această nouă regulă este suspectat că urmărește, ilegal, filme sud-coreene și va interogat, riscând chiar să ajungă într-un lagăr de muncă, scrie The Sun.

De asemenea, autoritățile verifică telefoanele cetățenilor pentru a identifica dacă au fost trimise sau nu mesaje despre situația epidemică din Coreea de Nord, a mai adăugat aceeași sursă, sub protecția anonimatului.

În ciuda acestor controale dure, adolescenții nord-coreeni sunt „extrem de inteligenți și știu cum să se protejeze în astfel de situații, stergându-și mesajele imediat ce le trimit”. 

Un singur caz COVID recunoscut oficial în Coreea de Nord

Coreea de Nord a fost una dintre primele ţări care şi-au închis frontiera după apariţia noului coronavirus la Wuhan, în China. Turismul a fost oprit, iar în vară oraşul Kaesong a fost închis, în urma unor informaţii potrivit cărora un trasfug ar fi adus virusul în oraş.

Potrivit unor experţi, Phenianul impune măsuri draconice recunoscând astfel importanţa prevenirii pandemiei, care a îngenunchiat sisteme de sănătate incomparabile cu cel nord-coreean.

Kim Jong Un ar fi dat ordin să fie executate două persoane din cauza unor infracţiuni legate de covid-19, inclusiv un oficial din cadrul Vămii, care nu a aplicat reglementările în lupta împotriva covid-19 cu privire la importurile de bunuri din China, dezvăluie un parlamnetar sud-coreean în urma unei reuniuni cu spionajul sud-coreean.

CNN precizează că nu a fost în măsură să obţină vreo confirmare din surse independente a acestor execuţii, iar oficiali nord-coreeni nu au evocat-o în mod public, potrivit News.ro. Însă, în cazul în care se vor adeveri, aceste execuţii arată că Kim Jong Un ia foarte în serios lupta împotriva covid-19, comentează CNN.

Situaţia gravă în care se află sistemul nord-coreean de sănătate nu-i permite să trateze un număr mare de pacienţi cu covid-19. El întâmpină dificultăţi în lupta împotriva tuberculozei, de exemplu

Phenianul a recunoscut în mod public un singur caz de covid-19, în contextul în care pandemia a ucis 1,4 milioane de oameni în lume, iar 62,6 milioane de persoane au fost infectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Copiii nord-coreenilor care folosesc anumite cuvinte populare în Coreea de Sud riscă să ajungă în lagăre de muncă